Hopp til innhold

Se Zappa spille Zappa

Se intervjuet med Frank Zappas sønn Dweezil Zappa, samt eksklusive klipp fra konserten på Sentrum Scene.

Video Dweezil Zappa spiller Frank Zappa

KLIKK FOR Å SE VIDEO: Zappa-fantast Espen Beranek Holm intervjuer avdøde Frank Zappas sønn Dweezil, som blant mye annet fremførte låter fra 1974-albumet «Apostrophe» på Sentrum Scene i Oslo.

Dweezil Zappa

Dweezil Zappa, Frank Zappas sønn, har de siste årene misjonert for farens musikalske arv.

Foto: NRK

Den amerikanske artisten og komponisten Frank Zappa hadde stor betydning for populærmusikken. Han ble kjent for å eksperimentere med både rock, jazz og klassisk musikk, og lå i 1979 imponerende 25 uker på VG-lista med evergreenen Bobby Brown.

Da Zappa døde av kreft i 1993 etterlot han seg en imponerende produksjon på over 60 album.

De siste årene har sønnen Dweezil, selv en svært begavet gitarist, brukt tiden sin til å misjonere pappa Franks musikalske arv. Dette har flere ganger har ført han til Norge og stappfulle hus. Så også denne gangen.

Avdøde Frank Zappas sønn Dweezil fremførte blant mye annet låter fra 1974-albumet «Apostrophe» på Sentrum Scene i Oslo.

Frank Zappa på Kalvøya i 1973

Frank Zappa spilte på Kalvøya i 1973.

Foto: SCANPIX

Musikker og komiker Espen Beranek Holm har vært Zappafrelst så lenge han kan huske, og har sågar Zappalåter på setlista når han og resten av powertrioen Oslo Plektrum breibeint fyrer av lekre licks og riff rundt omkring i Osloområdet.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.