Hopp til innhold

Vesparado på Gjøvik

Flere tusen vespaer skal samles på Gjøvik neste år.

Vespa Mjøsa rundt 1. mai

Vespaklubben i Gjøvik har fått tildelt det årlige verdenstreffet for scooter-merket neste år.

Foto: Tor Inge Paulsberg

– Dette er et ærefullt oppdrag. Med dette skriver vi oss inn i hele Vespa-historien som startet i 1946 i Italia.

Det sier leder i Vespaklubben i Gjøvik, Stig Rogne. Den lokale Vespaklubben har fått tildelt det årlige verdenstreffet for scooter-merket neste år.

– Verdens største

Vespa Mjøsa rundt 1. mai

Vespa-klubben på tur Mjøsa rundt 1. mai

Foto: Tor Inge Paulsberg

Rogne sier at Vespa-interessen er verdensomspennende. Og nå samles flere tusen av dem på Gjøvik.

– Dette er et av verdens største Vespa-treff og har, med unntak av 70-tallet, vært arrangert årlig siden 1955. Vespa World Days er ikke bare et scooter-treff, men også en mulighet for deltakerlandet til og vise frem sin kultur og sine tradisjoner til deltakere fra hele verden, sier Rogne.

Dette er første gangen treffet blir arrangert i Norden. Rogne tror at Norge er et eksotisk og spennende land for Vespa-elskere, og at det er noe av grunnen til at Gjøvik ble valgt.

– Gjøvik er urban nok

Vespa og bikini

Tillatt på Toten?

Foto: JOHN D MCHUGH / Scanpix/AFP

– Vespa regnes som et litt urbant fremkomstmiddel...?

– Gjøvik er urbant nok. Og Vespaens historie viser at det er like mye kjøring på landsbygda som i byen. Så Vespa er både for by og land, sier Rogne.

Vespa World Days vil foregå 19.- 22. mai 2011. Arrangør blir Gjøvik Vespa Club Norge avd. Gjøvik i samarbeid med Vespa World Club, Loxkel og Classic Scooters Club Norge.

Vespa World Days skal også være et treff hvor publikum får mulighet til og få et innblikk i vespa-entusiastenes verden. Vespa Village vil by på stands, utstillinger og servering av mat og drikke.


Flere saker fra Innlandet