Hopp til innhold

Stebroren til Elvis bor i Arendal

Stebroren til selveste Elvis Presley har flyttet til Arendal. Nå vil han lage film om europeiske Elvis-fans.

Video Broren til Elvis i Norge

Stebroren til Elvis i Norge

I juli 1960 ble syv år gamle Billy Stanley lillebror til Elvis Presley, da moren giftet seg med Elvis' far. Sammen med henne og sine to yngre brødre flyttet Billy inn på Graceland.

- Elsker Norge

50 år senere var det kjærligheten til norske Monica som brakte han til Norge.

– Jeg flyttet til Arendal på grunn av henne. Nå har jeg bodd her en uke og jeg elsker det, forteller han til NRK.

Billy og Monica traff hverandre for første gang under «Elvis Week» i USA helt tilbake i 1987. Under årets «Elvis Week» i august fridde Billy.

Levde 17 år med Elvis

Billy Stanley husker godt sitt første møte med sin verdensberømte stebror, som sommeren 1960 var 25 år gammel:

– Han løftet meg og brødrene mine opp. Han sa at han alltid hadde ønsket seg en lillebror, og at nå hadde han tre. Den samme kvelden fikk han åpnet en leketøysbutikk og kjøpte masse leker til meg og brødrene mine.

Billy Stanley

Billy Stanley elsker motorsykler, akkurat som Elvis.

I 17 år levde Billy med Elvis, helt frem til rockelegenden døde i 1977. Det var Elvis som lærte Billy å elske motorsykler, og i sin egen film «Hound Dogs Ride to Remember» besøker Billy steder som betydde mye for Elvis.

Vil lage film om europeiske Elvis-fans

I tiden før Elvis døde planla han sin første Europa-turné. Den ble det aldri noe av, men nå vil Billy lage film om europeiske Elvis-fans, som han skal besøke på motorsykkelen sin.

Med filmene sine vil Billy Stanley vil vise verden helten Elvis, den gode Elvis:

– De siste fjorten årene har jeg holdt en lav profil fordi media alltid bare ville snakke med meg om Elvis' «Sex, Drugs and Rock'n Roll-liv». Men Elvis var så mye mer enn det. Han var min helt hele oppveksten.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.