Hopp til innhold

Vil bygge Bjørgen-statue

Ordfører Erling Lenvik i Midtre Gauldal vil gjøre stas på Marit Bjørgen, og mener hun har fortjent egen statue i hjembygda.

Marit Bjørgen

Hjemkommunen Midtre Gauldal vil gjøre stas på Marit Bjørgen når hun kommer hjem med fem medaljer fra OL i Vancouver.

Foto: Heiko Junge / Scanpix

– Hun har fortjent å få en statue etter seg, det er ikke tvil om det. Hun har gjort utrolig store og flotte innsatser i OL, og har flotte prestasjoner å vise til fra tidligere år, så det kan være noe å begynne å tenke på, fastslår ordførerer til NRK Trøndelag.

Fest etter sessongen

Erling Lenvik

Ordøfrer Erling Lenvik i Midtre Gauldal åpener for å sette opp statue av Marit Bjørgen.

Foto: Privat

Han og bygda vil gjerne gjøre stas på Marit Bjørgen etter den store medaljefangsten i OL, men vet ikke helt når de skal få det til.

– Du vet Marit er travel, hun har resten av sesongen forran seg før hun er ferdig med året her, og vi må samarbeide med henne om det vi skal gjøre og ta i mot henne når hun er ferdig med skisesongen, foklarer Lenvik.

Akkurat hvordan kommunen skal feire den historiske skiløperen er foreløpig ikke helt spikret, men de har god erfaring med å feire Bjørgen fra før.

– Forrige gang vi feiret Marit var i 2005 i Støren-hallen, og da stilte folk fra kommunen med sang og musikk, og vi utnevnte henne til æresborger av Midtre Gauldal. Det var en veldig flott kveld, minnes Lenvik.

Vil gjenta suksessen

Nå satser han på at de klarer å gjenta suksessen.

– Vi skal prøve å få til det samme i år også, men det kommer til å skje i Berghallen på Rognes sammen med fanklubben hennes.

Ordføreren mener Bjørgen har representert hjemkommunen svært godt.

– Hun har satt kommunen og Rognes på kartet på en veldig flott måte. Hun har vært en god ambasadør for kommunen i mange, mange år. Vi har jo blitt litt kjent gjennom prestasjonene hun har gjort, og det har betydd mye for folket i kommunen, forteller Lenvik og legger til at de gleder seg til å ta i mot Bjørgen når hun kommer hjem til Rognes.

Samlet forran storskjermen

I Midtre Gauldal har selvsagt folket fulgt ekstra nøye med på OL-sendingene fra Vancouver.

– Vi har hatt flere samlinger i kommunen, både på skihytta i Frøsethmarka og i går fulgte folk 30 km sammen med fanklubben på Rognes. Vi har sett på storskjerm og heiet og jublet og vært veldig begeistret, forteller en stolt ordfører.

Selv har han allerede begynnt å tenke på hva han skal si til Rognes-jenta som kommer hjem fra OL med fem medaljer.

– Det er sånn at jeg nesten ikke har ord for det Marit har prestert, for det er fabelaktig og det er stort. Men når dagen kommer så skal vi nok klare å sette ord på det vi føler og det vi synes om det hun har prestert.