Hopp til innhold

Snøkaos på vei, skinner og i lufta

Snøfallet det siste døgnet har ført til store problemer for veitrafikken, spesielt på Vestlandet. Snøtunge trær stoppet tre tog øst for Bergen, og det har vært forsinkelser i flytrafikken.

Norwegian-fly på Helganes.

Snødrevet førte til at et Norwegian-fly fra Helganes til Oslo ble kraftig forsinket lørdag kveld.

Foto: Tor Andre Johannessen

Snø og is skaper store problemer for trafikken i Sør-Norge i kveld, med glatte veier, innstilte fly og snøtunge trær.

Statens vegvesen har problemer med å få brøytet veiene raskt nok.

Les: OBS-varsel på Yr.no

I Rogaland har busser stått fast . Flyplassene Stavanger lufthavn Sola og Haugesund Lufthavn på Karmøy har i perioder måttet stenge for å fjerne snøen . Sammen med Snøkaoset på Bergen lufthavn Flesland har dette ført til forsinkelser i flytrafikken andre steder.

Yr.no: Været der du er

Tre tog har måttet stanse øst for Bergen, der flere trær med tung snø henger over sporet. I Stavanger og Sandnes har is og snø ført til feil på sporveksler, og dermed forsinkelser i togtrafikken.

- Hold deg inne

I Buskerud advarer politiet mot glatte veier etter at ti biler var involvert i tre kollisjoner på E18 i Lier i Buskerud var. Flere personer ble sendt til sykehus, men ingen skal være alvorlig skadd.

Sørgående felt på E18 i Lierbakkene ble stengt etter ulykken, men veien ble åpnet for trafikk i 21-tiden lørdag.

Les også: Verste snøvær siden 2003 i USA

Snøvær

Slik så det ut for bilistene på Forus ved Sandnes på lørdag formiddag.

Foto: Bjørn Grimen / NRK

Tom Hansen ved Veitrafikksentralen vest oppfordrer folk til å la være å kjøre, hvis de ikke må.

- Hold deg inne til vi har fått kontroll på veinettet, råder Hansen.

Statens vegvesen har hatt problemer med å få brøytet fort nok, spesielt i indre Ryfylke, Etne-Ølen, og i tillegg i området ved Askøy vest i Hordaland.

- Sleipe, glatte veier

Operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt sier folk bør ta det med ro:

- Vær riktig skodd for forholdene. Det er sleipe, glatte veier, nullføre mange plasser og mye snø i veibanen, opplyser Andersen.

- Ikke ring politiets nødnummer for å spørre hva som skjer. Det er forbeholdt de som virkelig har nødmeldinger, sier Andersen til NRK.

Andersen sier til NTB at politiet har fått 30–40 meldinger om hendelser i trafikken relatert til de unormale værforholdene.

Problemer på flyplassene

Snø og is, spesielt på flyplassene i Bergen, Stavanger og Haugesund, har ført til forsinkelser i flytrafikken i Norge i kveld.

Snø Flesland

De store snømengdene ved Bergen lufthavn Flesland har skapt store problemer i dag. Det har vært forsinkelser på tre til fire timer og enkelte flygninger ble innstilt.

Foto: Pål Bentdal

Informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn Gardermoen sier til NRK at det ikke er snøproblemer ved hovedflyplassen.

- Forsinkelsene er fra Mellom-Europa og Syd-Europa, og fra Vestlandet. Det har vært særlig vanskelige forhold for flyene fra Bergen, opplyser Kobro.

Snø stoppet toget

Snøværet har stoppet tre togavganger på Vestlandet i kveld, og ført til forsinkelser i Stavangerområdet.

Jernbanesporet mellom Arna og Trengereid måtte stenges, da flere trær med tung snø hang over skinnegangen.

- Vi er i ferd med å ta ned trærne, og det vil ta noe tid før sporet kan åpnes igjen. Men kjøreledningen er ikke skadet, opplyser informasjonssjef Arvid Bådstu i Jernbaneverket til NRK.

To lokaltog på Vossebanen og ett tog på Bergensbanen ble stanset på Vaksdal. Passasjerene blir kjørt videre med buss og drosjer.

På Sandnes og Stavanger stasjoner i Rogaland har snø og is ført til feil på sporveksler. Det er togforsinkelser i området, og Jernbaneverket jobber for å utbedret problemet.

AKTUELT NÅ