Hopp til innhold

Vil stoppe sexsalg på hoteller

Norske hoteller blir mye strengere på hvem de leier ut rom til.

Video nsps_upload_2009_12_2_19_41_18_456.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Prostitusjon på norske hoteller er et økende problem. Nå vil reiselivsnæringen samarbeide med politiet for å bekjempe salget av sex på hotellrommene.

Hotellene risikerer å bli tiltalt for hallikvirksomhet hvis prostituerte tar kunder med på rommet.

Avviser mistenkelige gjester

Alle hotellene i Bergen blir nå kalt inn til et møte med politiet for å diskutere hvordan de sammen kan stoppe prostitusjon på overnattingsstedene.

Hotellsjef ved P-Hotels i Bergen, Marita Svenskberg, forteller at hun stadig avviser gjester dersom hun mistenker at de vil selge kroppen sin.

- Det går utover ryktet til hotellet og det kan gå utover gjestene våre, sier hun.

- Vi finner andre utveier

Hotellnæringen har nå startet et samarbeid med politiet i flere større byer i Norge. Hotellene kan risikere tiltale for hallikvirksomhet dersom det foregår prostitusjon på rommene, men de kan også bli straffet for å gripe inn uten bevis.

- Det er der problemet ligger, man kan lett bli beskyldt for å diskriminere noen, sier Knut Almquist, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

NRK møtte en kvinne som bruker hotellrommene for å prostituere seg. Hun har aldri blitt stoppet når hun skal møte kunder på hotellene, men hun tror heller ikke det blir noe problem dersom det blir strengere fremover.

- Jeg tror både jentene og kundene klarer å finne andre utveier, sier hun.

AKTUELT NÅ