Hopp til innhold

- Problematisk at Hanssen blir PR-mann

Hanssen kommer trolig til å hjelpe organisasjoner med å påvirke helsedepartementet. - Det er problematisk, mener professor.

Bjarne Håkon Hanssen
Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

– De som kjøper Hanssens tjenester vil få et fortrinn. Det er også tvilsomt at en tidligere offentlig ansatt skal bruke den innsikten han har i styringsverket, til å tjene økonomisk på det, mener professor i statsvitenskap Trond Nordby.

Trond Nordby

Professor Trond Nordby mener det er problematisk at Bjarne Håkon Hanssen blir PR-mann.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Tidligere helse- og omsorgsminister Bjarne Håkon Hanssen har gått over til kommunikasjonsbransjen.

Han er nå med på å etablere PR-byrået First House, et firma som tar sikte på å kapre både norske og utenlandske kunder.

– Politisk umoralsk

Det er ikke bare Nordby som reagerer på at Hanssen går fra stillingen som helseminister til et PR -byrå. Ap-veteran og advokat Ingjald Ørbeck Sørheim mener det hele er et spørsmål om politisk moral.

– Det at du kan sitte på innsiden av det politiske systemet og planlegget at du skal gå ut å tjene penger på å selge den innsikt, den makt og innflytelse som du har fått som tillitsmann for oss alle, er problematisk, sier han.

Ørbeck Sørheim mener at det å selge slike tjenester til et slikt prisnivå, 3500 kroner timen, viser at klientene ikke kommer fra det sjiktet som er Aps velgere.

– Vi kan hjelpe

Regjeringspolitikere kan få karantene og/eller saksforbud fra tre måneder til ett år for saker de har arbeidet med i regjering.

Med seg til PR-byrået First House har Hanssen sin tidligere statssekretær Ketil Lindseth. Han mener det er på tide å avmystifisere rådgivingsbransjen.

– Jeg tror jeg og Hanssen har noe å bidra med i forhold til helsetjenesten og kan gi råd til aktører og selskaper som jobber med helsespørsmål, sier han.

AKTUELT NÅ