Hopp til innhold

Følg "Ingen grenser" på nett

Realityserien «Ingen grenser» blir vist på NRK1 i 2010. Men allerede nå kan du følge Lars Monsen og gjengen på den tøffe turen over Nordkalotten.

Deltakerne i "Ingen grenser"

Deltakerne møtte hverandre for første gang på Gardermoen i dag.

Foto: Marius Arnesen / NRK

Grytidlig i dag morges troppet en noe uvanlig forsamling opp ved innsjekkingen på Gardermoen.

Elleve håpefulle deltakere i NRKs nyeste realityserie "Ingen grenser" var klare for avreise til Luleå hvor en lang og slitsom ferd starter.

Kraftige funksjonshemminger

Ekspedisjonens mål er å ta seg til fots tvers over Nordkalotten, noe som kan være en utfordring for selv den sprekeste av oss.

Når man får vite at alle elleve deltakerne i "Ingen grenser" har til dels kraftige funksjonshemminger, høres oppgaven kjapt umenneskelig ut.

Lars Monsen

Lars Monsen gleder seg til ekspedisjonen over Nordkalotten.

Foto: NRK

Men det er akkurat det som er utgangspunktet når Lars Monsen tar med seg elleve mennesker med ulike handikap ut på tur.

– Jeg er ikke redd for noe, sier Lars Monsen, som står på flyplassen i Luleå og venter på gjengen. Han har bare møtt en av dem før og er veldig spent.

– Det kiler skikkelig i magen, ler han.

Se klipp i nett-tv

Turen starter i dag. Luleå er første stopp, og de neste tretti dagene skal de 12, pluss et TV-team, gå gjennom villmarka på Nordkalotten, der Lars tidligere har vært på tur, og er godt kjent.

To av deltakerne er også avhengig av rullestol, og ekspedisjonen har fått spesialkonstruert meget solide rullestoler som skal tåle turen gjennom skog og mark.

Realityserien blir vist på NRK1 i begynnelsen av 2010, men allerede nå kan du følge dem på nett.

Her får du de siste nyhetene, bildene og videoene fra alle deltakerne og deres mentor Lars Monsen. Det er også mulig å følge hver enkelt deltaker på microbloggetjenesten Twitter.

Samarbeid er viktig

De ulike deltakerne har et bredt spekter av funksjonshemninger. Deltakere har amputerte armer og bein, lider av MS, er svaksynte og hørselshemmede, så at samarbeid blir sentralt for å lykkes med turen hersker det liten tvil om.

– Det er kjempeviktig at disse folkene funker sammen. De er veldig motiverte og vante til trosse motgang, forteller Monsen.

– De har nettopp møtt hverandre på flyet, og holder på å bli kjent i dette øyeblikk. Jeg gleder meg veldig til samholdet på denne turen, og ikke minst de fantastiske naturopplevelsene.

På tvers av Nordkalotten

Åse Bendiksen, som er produksjonsleder for «Ingen grenser», gleder seg veldig til å endelig komme i gang:

- Første etappe på ferden går fra Oslo til Luleå i Nord-Sverige, hvor gruppen så skal ta seg over Nordkalotten og ut til Norskekysten, sier Bendiksen, som mener at det verste som kan skje er at alle ikke klarer å bli med hele veien fram til målet.

AKTUELT NÅ