Hopp til innhold

- Forskjellsbehandling!

- Det Bjarne Håkon Hanssen gjør, er å forskjellsbehandle vanlige folk og politikere, sier Frp-leder Siv jensen til NRK.

Siv Jensen
Foto: Sara Johannessen / SCANPIX

Frp-lederen er krystallklar i sin kritikk av helseminister Bjarne Håkon Hanssen som personlig grep inn for å forsikre seg om at hans venn, SV-toppen Inge Ryan, fikk god behandling ved Ullevål universitetssjukehus i Oslo.

Les: Ringte sjukehus om behandling av venn

- Ikke lov

- Vi har gang på gang tatt opp enkeltskjebner som det er mange av i det norske helsevesenet og har fått beskjed av statsråden at han ikke går inn i enkeltsaker. Men han gjør det åpenbart når det er hans egne det gjelder, og det er rett og slett ikke lov, sier Siv Jensen.

- Når statsråden legger sin varme hånd over enkelte stortingsrepresentanter når han ikke gjør det for vanlige folk, er det all mulig grunn til å reagere fordi vi skal ikke drive den form for forskjellsbehandling. Dette viser med all tydelighet at de rødgrønne verner om seg og sine, og så bryr de seg ikke så mye om vanlige folk.

Vil ha orientering til Stortinget

- Hvilke konsekvenser bør dette få?

- Litt av problemet nå er at Stortinget nå er trått fra hverandre, men jeg mener Bjarne Håkon Hanssen bør gi en orientering om dette på egnet måte til Stortinget. Jeg tror det er flere enn meg som lurer på hvordan slikt som dette kan skje når han samtidig ikke velger å gå inn i de mange tragiske enkeltsakene som vi ellers har i samfunnet, sier Frp-lederen.

Ryan ble for ei uke siden innlagt på Ullevål universitetssykehus med lungebetennelse og over 40 i feber. Hanssen stusset over innleggelsen, siden stortingsrepresentanter i utgangspunktet skal henvises til Rikshospitalet, skriver Dagbladet.

Siv Jensen mener saken er alvorlig uavhengig av hvordan det gikk med stortingsprepresentant Inge Ryan.

Bekreftes av direktøren

Direktør ved Ullevål universitetssykehus, Tove Strand, bekrefter overfor NRK at hun fikk en telefon fra statsråden som spurte om en pasient.

AKTUELT NÅ