Hopp til innhold

Frykter utflagging av Think

De ansatte frykter det kan gå mot slutten for produksjon av elbilen Think i Norge etter at selskapet i går kunngjorde produksjonsplaner i USA.

El-bilen Think
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

- Vi er i økende grad bekymret for arbeidsplassene i Norge, sier Ingar Østerby. Han er tillitsvalgt for Tekna-medlemmene ved bilfabrikken Think på Aurskog i Akershus.

I Aurskog ble de 250 ansatte permittert fra nyttår og nå jobber 95 personer i halv stilling. Resten er fremdeles permittert.

Konsernsjef Richard Canny vil ikke garantere for videre produksjon i Norge men ser andre europeisek land som minst like interesssante.

- Hindret av myndighetene
Richard Canny er konsernsjef i Think.

Konsernsjef i Think Richard Canny.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Østerby mener mener norske myndigheter nå er den største hindringen for at elbilen Think fortsatt skal kunne produseres i Norge.

- Per nå matcher dessverre ikke norske myndigheter det utenlandske myndigheter kan stille opp med, sier han.

Produksjonen i USA finansieres gjennom gunstige låneordninger direkte fra det amerikanske energidepartementet.

Etter at Think før jul ble reddet av et kriselån på 40 millioner kroner var det ventet at bedriften ville få sin del av regjeringens krisepakke til industrien. Bedriften har imidlertid ikke fått finansiering for videre drift verken hos det statlige Investor eller hos Innovasjon Norge.

Allerede neste år

Produksjonen i USA ventes å komme i gang allerede neste år. I første omgang skal det årlig produseres 16000 biler ved fabrikken som skal sysselsette omlag 300 personer.

Det tekniske senteret vil gi arbeid til 70 ingeniører og spesialister innenfor elektriske drivsystemer.

Fabrikken i USA skal bygge den innovative TH!NK city, en teknologisk sofistikert og kompakt elbil, som nylig ble nominert til den prestisjefylte Brit Insurance Designs of the Year i Storbritannia.

Les også:

Think til USA

Think søker lykken i USA

Think city
Foto: NRK

AKTUELT NÅ