Hopp til innhold

19 mill. i minus for Tromsø IL

Lite å juble for økonomisk i TIL.

Tom Bendiksen
Foto: Turi Enoksen / NRK


- Vi har lenge vært klar over at tallene ville bli høye. Det gjør at vi har forberedt oss på tiltak for å snu utviklingen, sier administrerende direktør Tom Bendiksen i Tromsø idrettslag.

Skyldes manglende spillersalg

Torsdag la Tromsø idrettslag frem tallene som viser at samlet gikk TIL-konsernet med 19 millioner kroner i minus i 2008.

- Hovedårsaken skyldes at vi har valgt å ikke selge spillere, men heller satse sportslig. Denne potten utgjør et avvik mot budsjettet på 13,6 millioner kroner.

Selveste driftsresultatet for TIL var på minus 15 millioner, men etter finanskostnader og et underskudd på 2,1 millioner i datterselskapet Alfheim Stadion står det igjen 19 millioner i minus på bunnlinja for bronsesesongen 2008.

- Har kontroll

Tromsø idrettslag mener de likevel har kontroll over situasjonen.

- Vi har sikret vår egenkapitalsituasjon gjennom garantier fra næringslivet, det andre er at vi får tilført frisk likvitiet og at vi i 2009 budsjetterer med et overskudd. Det, sammen med hardt arbeid, gjør at vi skal klare å snu denne situasjonen.

Tromsø idrettslag har en negativ egenkapital på 11,7 millioner kroner. Normalt ville dette ført til at laget ikke får lisens fra Norges Fotballforbund, men ifølge Bendiksen er det ingen fare for det.

- Ikke så lenge vi har garantiene for positiv egenkapital, har konkontroll på likviditet og et sundt budsjett.

Samlet gikk tippeligaklubbene 150-200 millioner kroner i minus i året som gikk.