Hopp til innhold

Jobben holder meg oppe

- Jeg føler at på jobb får jeg brukt meg selv som person. Jeg blir ikke sittende hjemme og tenke på at jeg er syk, sier politidirektør Ingelin Killengreen som har hatt kreft.

Politidirektør Ingelin Killengreen
Foto: Hans Erik Weiby / NRK

I fjor sommer fikk Ingelin Killengren kreftdiagnosen. Hun ble raskt operert og har gått gjennom en langvarig behandlingsperiode.

Finner styrke i jobben

- Jeg har praktisk talt ikke vært borte fra jobb, sier Killengreen.

Politidirektøren sier at hun er glad for at hun har kunnet gått på jobb nesten hver dag gjennom sykdomsperioden.

- Jeg er veldig heldig med den jobben jeg har, og jeg føler at arbeidet holder meg oppe. Det har vært viktig for meg å få jobbe hele tiden.

Selv med mediestorm rundt forlengelsen av åremålsstillingen som politidirektør, og debatt om bruk av hijab til politiuniformen trives Killengreen på jobben.

LES: Endrer loven for å beholde henne

LES: Killengreen sier ja til politi-hijab

- Det er ikke jeg som har foreslått å endre loven om ansettelsestiden. Dersom det blir vedtatt vil jeg vurdere å søke. Jeg vet foreløpig ikke hva konklusjonen min vil bli, sier politidirektøren.

- Utfordringene i jobben er noe jeg gleder meg til hver dag. Det som skjer rundt meg har ikke tatt fra meg nattesøvnen. Det er ikke synd på meg.

Sykdommen ikke viktigst

- Konfliktene og utfordringene i politiet gjør at det kreves 100 prosent av meg. Sykdommen har ikke blitt det viktigste i livet. Jobben krever mest, sykdommen har blitt sekundær, sier Killengreen.

Politidirektøren innrømmer at hun har sterk psyke, og sier at det må man ha i en slik jobb.

NETT-TV: Ingelin Killengreen i Grosvold .

AKTUELT NÅ