Hopp til innhold

- Å støtte Frp er å gi Ap en stemme

En stemme til Fremskrittspartiet er i realiteten støtte til en Arbeiderparti-regjering etter høstens valg, mener tidligere Høyre-leder Jan Petersen.

Siv Jensen og Jens Stoltenberg

Jan Petersen mener en stemme til Jensen i realiteten blir en stemme til Jens.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX

- En stemme til Siv Jensen er i realiteten en støtte til en Jens Stoltenberg-regjering etter høstens valg, mener Jan Petersen.

Han reagerer på at Fremskrittspartiet ikke vil støtte et borgerlig regjeringsalternativ.

- Ikke to pinner i kors

- De legger avgjørende vekt på posisjonen, og åpenbart lite vekt på å få gjennomslag for sine standpunkter og meninger. Dermed er beskjeden til medlemmene at hvis de ikke kommer i regjering, vil de heller ikke til å legge to pinner i kors for å få gjennomslag for sine saker.

Med denne salven kaster Jan Petersen seg inn i diskusjonen om regjeringssamarbeid på borgerlig side.

Den tidligere Høyre-lederen, som var utenriksminister i Bondevik 2-regjeringen, reagerer skarpt på uttalelsene fra Fremskrittspartiets nestformann Per Sandberg til VG i går.

Der avviser Sandberg langt på vei budsjettsamarbeid med en mulig Høyre-Venstre-Kristelig Folkeparti-regjering etter høstens valg.

- Sender viktig beskjed

Jan Petersen mener konsekvensene av uttalelsene er klare.

- Da blir det Ap og Stoltenberg. Og hvis Sandberg føler seg politisk konfortabel med det, har han jo sendt en viktig beskjed om hvor Frp står politisk.

Per Sandberg holder fast ved at Fremskrittspartiet ikke vil støtte en regjering der partiet ikke er med, og avviser Petersens kritikk.

- Det virker litt desperat. Men Høyre er vel kanskje nødt til å si dette, mener Sandberg.

- Det vi ønsker oss, er at Høyre, KrF og Venstre tar kontakt med oss sånn at vi eventuelt får startet forhandlinger. Så kunne vi jo ta bort det vi måtte være uenige om, sier Sandberg.

AKTUELT NÅ