Hopp til innhold

Drapssiktet var i åpen soning

Mannen som i kveld er pågrepet etter drapet på Haugerud i Oslo, ble pågrepet i en overgangsbolig som disponeres av Kriminalomsorgen.

Den pågrepne blir ført inn i politibilen
Foto: Nyhetsspiller / NRK

Mannen i slutten av 30-årene, som er tidligere domfelt og en kjenning av politiet, sonet for tiden i leiligheten han ble pågrepet i.

Les: Millehaugen pågrepet for drapet

Det bekrefter operasjonsleder Thor Langli.

- Dette er et frigangshjem i Kriminalomsorgen. Etter de opplysningene vi har, sonet mannen her nå.

Siktet for drap


Ifølge Kriminalomsorgen kan innsatte overføres fra fengsel med høyt eller lavere sikkerhetsnivå til overgangsbolig når en del av straffen er gjennomført:

"Overføringen må være hensiktsmessig for å fremme en positiv utvikling og for å motvirke ny kriminalitet."

Videre står det at: "Overgangsboliger er et ledd i den gradvise tilbakeføringen til samfunnet (...). Det legges stor vekt på individuell oppfølging av innsatte og tilbakeføring til samfunnet (...)."

Den pågrepne mannen er i kveld siktet for forsettlig drap.

Siktedes advokat, Morten Furuholmen, bekrefter overfor NRK i kveld at hans klient er pågrepet, og at avhør vil finne sted først i morgen ettermiddag.

Furuholmens klient er tidligere dømt for drap på en fengselsbetjent.

Furuholmen har ikke vært i kontakt med sin klient i kveld, og den siktede har dermed ikke tatt stilling til skyldsspørsmålet.

Drapsoffer var gjengleder

Politiet skriver i en pressemelding i kveld at både siktede, som er etnisk norsk, og offeret, en norsk-pakistaner, er sentrale personer i Oslos kriminelle miljø og er godt kjent av politiet.

Etter det NRK erfarer, omtales den drepte mannen som leder i den kriminelle gjengen Young Guns.

Politiet fikk ved 18.30-tiden i kveld først melding om at det var løsnet skudd på Haugerud i Oslo, og så at det brant i en bil. Disse to episodene kobles nå til hverandre, bekrefter politiet i kveld.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger