– Det er en total forvrengning av mine utsagn, sier Willoch til VG Nett.

Kritikken fra Levin ble fremsatt under og etter debattprogrammet Tabloid på TV 2 onsdag kveld. Der sa hun rett ut at Willoch viser «rasisme og hat mot jøder».

Lyser fra øynene

– Han har holdt på i 20-30 år, og det er bare blitt mer og mer. Hatet lyser ut av øynene hans når han snakker om Israel, sa Levin ifølge Aftenposten .

Mona Levin - Mona Levin. - Foto: Marius Alstedt / NRK

Mona Levin.

Foto: Marius Alstedt / NRK

De andre debattdeltakerne, Inga Marte Thorkildsen (SV), Torstein Dahle (Rødt) og Abid Q. Raja (V), tok Willoch i forsvar. Raja ba Levin trekke påstanden om at Willoch var rasist. Det ville Levin ikke gjøre.

Forvrengt

Willoch mener Levin vrenger på hans tidligere uttalelser.

– Jeg ser dette som et utslag av den svært vanskelige stillingen som israelere føler når det begås slike grusomheter, og jeg skjønner hvor lett det er å komme med ubeherskede utsagn når jøder er i den situasjonen de er, hvor det er vanskelig å forsvare det som skjer i Midtøsten. Det er en psykologisk vanskelighet med å forsvare det som skjer, sier Willoch til VG Nett.

Obama

Det var Willochs uttalelser i en radiodebatt 30. desember i fjor som fikk det til å renne over for Levin. Willoch sa da at Obamas utnevnelse av en stabssjef med jødisk bakgrunn vil føre til en mer Israel-vennlig politikk fra USAs side.

Nett-TV: Se og hør Willochs uttalelse her.

Willoch avviser blankt at dette handler om rasisme eller antisemittisme:

– Dette var en ren politisk vurdering om denne stabssjefen gir grunn til større eller mindre endring i forhold til Midtøsten, og jeg ser for meg at det vil føre til en mer pro Israel-politikk fra USAs side. Jeg håper på endring, men det ser ikke lyst ut, sier han til VG Nett .