Hopp til innhold

Skviset ut av ballbingen

Elevene ved Bispehaugen skole i Trondheim får ikke slippe til i ballbingen sin etter skoletid. Da har nemlig voksne studenter okkupert plassen.

Eva Løvbugt Helgetun, Sofie Evensen, Katrine Garmo, Ingeborg Feght

Sjuendeklassingene Eva Løvbugt Helgetun, Sofie Evensen, Katrine Garmo, Ingeborg Feght.

Foto: Juliet Landrø / NRK

For bare litt over en uke siden fikk skolen en etterlengtet ballbinge. Men det er ikke bare elevene som har oppdaget tilbudet. Allerede er det stor trafikk av voksne studenter på ettermiddager og i helger. Og når de bruker ballbingen, slipper ikke elevene til.

- Kommer det et eller to barn som vil spille fotball i ballbingen, så er de sjanseløse. Det er svært uheldig, sier rektor Roger Fredheim.

Rektor Roger Fredheim

Rektor Roger Fredheim

Foto: Juliet Landrø / NRK

Bispehaugen skole har venta mange år på ballbingen, som står innenfor skolens område. På skilt som er satt opp står det tydelig at den ikke skal brukes av noen over 15 år. Men det blir totalt ignorert, forteller Fredheim.

- Skiltene er ikke til å misforstå. Det er voksne folk, og de kjører biler inn på skolegården her. Rykter sier at de drikker alkohol, og det er uheldig på en barneskole.

- De ville ikke flytte seg

Da sjuendeklassingene Sofie Evenstad og vennene hennes kom for å spille fotball, var allerede 20-30 voksne studenter i full gang med å spille fotball i ballbingen. Evenstad ble jagd ut, og fikk beskjed om å komme tilbake senere.

- Det hjalp ikke å si noe. De ville ikke flytte seg.

Eva Løvbugt Helgetun og Katrine Garmo forteller at de synes det er skummelt å spørre studentene om de kan flytte seg fra ballbingen, og gi plassen til de som har rett til å være der.

- Det er litt ekkelt. De er jo eldre enn oss.