Hopp til innhold

Jens vinner velgere

Arbeiderpartiet går frem på NRKs partimåling. Dermed er det nesten dødt løp mellom Jens Stoltenberg og Siv Jensen ett år før valget.

Partibarometer september 2008
Foto: Grafikk: / NRK

Jens Stoltenberg

Glad I: Statsminister Jens Stoltenberg

Foto: Falch, Knut / SCANPIX
Per-Willy Amundsen

Glad II: Fremskrittspartiets Per-Willy Amundsen

Foto: Scanpix

- Jeg er glad for Arbeiderpartiets fremgang og målingen bekrefter at det er fullt mulig for regjeringspartiene å vinne valget neste høst, sier statsminister Jens Stoltenberg (Ap).

Frp fortsatt størst

Fremskrittspartiet har hatt et solid overtak på NRKs gallup de siste månedene. Siv Jensens parti var Norges klart største i august , men nå er Arbeiderpartiet i ferd med å hente inn forspranget.

Ap går frem 3,1 prosentpoeng på Norstats måling for NRK, og noterer dermed støtte blant 29,3 prosent av velgerne.

Til tross for fremgangen er Frp fortsatt størst med en oppslutning på 30,7 prosent.

- Det er gledelig å registrere at Frp over lengre tid har etablert seg på et høyere nivå på målingene, sier stortingsrepresentant Per-Willy Amundsen (Frp).

- Jeg tror mye av vår fremgang kan tilskrives en asylpolitikk som har løpt løpsk, og på dette området er det Frp som har størst troverdighet, sier Amundsen.

Blått flertall

Dårlig oppslutning om både SV og Senterpartiet sørger for at de borgerlige partiene hadde vunnet hvis det var valg i dag. Norstat-målingen gir de fire partiene 96 mandater på Stortinget. De rødgrønne ville bare vunnet 73.

- Jeg er opptatt av at alle regjeringspartiene skal gjøre et godt valg, og jeg tror at vi vil se mange ulike målinger for oss tre fremover, sier Stoltenberg.

- SV tapte kampen om asylpolitikken i regjeringen. Gjør ikke slike tap det enda vanskeligere for partiet å vinne tilbake velgere?

- Jeg er veldig trygg på at SV kommer til å gjøre en god valgkamp, og at alle forstår at SV tok dissens i asylsaken i stedet for å lage et kompromiss.

I dag er det ett år og ti dager igjen til stortingsvalget.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger