Hopp til innhold

- Han fyller eit musikalsk tomrom!

Dylan Mondegreen har fått seg manager i England. Nancy McCrea meiner musikken hans tilfører noko nytt, og vil pushe norsk musikk i England.

Dylan Mondegreen
Foto: Promo

Dylan Mondegreen, eller Børge Sildnes, som han også heiter, er for tida i England for å spele på The Great Escape festivalen i Brighton. Ikkje berre har han skaffa seg eigen britisk manager og platepusher i Nancy McCrea, men han er også i kontakt med plateselskapet Parlophone.

- Det er gjevt å vere i kontakt med slike folk, seier Børge. Å få til ein avtale hadde vert fantastisk.

Parlophone har ei lang og imponerande liste over band og artistar, med The Beatles som gjevaste juvel.

Pengestøtte nyttar!

Music Export Norway har i fleire år jobba med å selje norsk musikk til utlandet. No kjem restultatet, for når Ida Maria, The Lionheart Brothers, Silja Nes og Ungdomskulen er på lista blant ti nordmenn som prydar badebyen Brighton denne helga, viser det at pengestøtte og hardt arbeid nyttar.

Manager Nancy McCrea jobbar meir enn gjerne for at engelskmennene skal få augene opp for det norske talentet Dylan Mondegreen.

- Det er eit hol i engelsk musikk, som Dylan Mondegreen fyller med sin melodiøse musikk, seier ho.

Les: Pitchfork likar Dylan Mondegreen

Parlophone

Music Export Norway

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober