Hopp til innhold

Hvitt er en hit!

Mange ønsker seg et nytt smil før de skal på julebord.

hvite tenner
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Bleking av tenner blir mer og mer populært, og spesielt før julebordsesongen og sommerferien er det mange som fristes av et hvitt Hollywood-smil.

Tannlege Jørgen Sandnes

Tannlege Jørgen Sandnes merker at folk vil ha hvite tenner til jul

Foto: Hilde-Yvonne Smelror / NRK

- Vi har jevn etterspørsel hele året, men ser at det kan være større pågang på høsten når julebordet nærmer seg og folk pynter seg litt ekstra, forteller tannlege Jørgen Sandnes.

Han og kollegaer ved Kolstad Tannlegesenter utenfor Trondheim merker at mange ønsker seg ett nytt smil før jul.

Sover med blekemiddel

Omtrent 2000 kroner per kjeve må du ut med om du ønsker hvitere tenner. I en til to uker sover man med en spesiallaget tannskinne som fylles med blekemiddel, og stadig flere lokkes av dette.

Morten Rolstad, informasjonssjef i Den norske tannlegeforening

Morten Rolstad i Den norske tannlegeforening sier at tannbleking har blitt mer og mer populært

Morten Rolstad i Den norske tannlegeforening har ikke tall på hvor mange som hvert år bleker tennene, men merker at folk blir mer og mer interessert.

- Da vi startet med tannbleking for 10-15 år siden var det veldig forsiktig interesse rundt dette, men i de senere år har det tatt av og spredt seg over hele landet, sier Rolstad.

Fra tenåringer til pensjonister

Tannklinikkene NRK snakket med, bekrefter at stadig flere pasienter gjøre mer enn bare å fylle hull hos tannlegen.

Morten Rolstad i tannlegeforeningen, som selv er praktiserende tannlege sier at både unge og gamle ønsker seg hvitere tenner.

- Vi får både henvendelser fra tenåringer og fra folk som er blitt pensjonister, men de fleste ligger i 30-40 års alderen, sier Rolstad som tror folk mener hvite tenner og et pent ytre henger sammen.

- Det handler vel om at reklamepress både i tv og ukeblad gir inntrykk av at skjønnhet betyr hvite tenner og der ungdommen dyrkes med vakre smil, sier Rolstad.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger