Mattilsynet har undersøkt akrylamidinnholdet i potetgull, pommes frites, kaffe, kjeks, frokostblandinger, brød, barnemat og lomper.
Høyt innhold
Og til tross for omfattende forskning og forsøk på å finne metoder som kan redusere dannelsen av stoffet, er innholdet av det kreftfremkallende stoffet fortsatt høyt og bør reduseres.
Resultatene viser at potetgull, pommes frites og enkelte typer kjeks inneholder mest akrylamid.
Kutt den friterte maten
Også de andre undersøkte matvarene inneholder akrylamid, men i mindre mengde. Kaffe inneholder forholdsvis små mengder, men bidrar betydelig til det gjennomsnittelige inntak av akrylamid siden vi bruker mye kaffe i Norge.
Se
i de undersøkte matvarene.Mattilsynet råder folk til å spise variert og balansert, i tillegg til å redusere inntaket av stekt og fritert mat. Er du en stordrikker av kaffe, bør du dessuten vurdere å kutte ned på inntaket.