Hopp til innhold
Eksplosjon på Sultanahmet-plassen i sentrum av Istanbul i Tyrkia
Foto: MURAD SEZER / Reuters

Selvmordsangrep i Istanbul

Oppsummert

10 personer ble drept og 15 alvorlig skadd i en kraftig eksplosjon ved Sultanahmet-plassen i sentrum av den tyrkiske storbyen Istanbul tirsdag. Eksplosjonen skjedde like ved Den blå moskeen som er en kjent turistattraksjon i byen.

  • 12 døde etter Istanbul-angrep

    Tyske myndigheter bekrefter at en 52 år gammel tysk kvinne døde søndag av skadene hun fikk under selvmordsangrepet i Istanbul den 12. januar. Antall døde er nå tolv, de fleste tyske turister. Tyrkiske myndigheter har koblet gjerningspersonen til IS.

  • Ti siktet etter Istanbul-terror

    Tyrkisk politi har siktet ti personer i forbindelse med selvmordsangrepet i Istanbul der ti tyske turister ble drept. De er siktet for å ha tilknytning til en terroraksjon, og de blir sittende i varetekt, opplyser politiet. Seks andre er løslatt.

  • IS-mål bombet etter Istanbulterror

    Tyrkia har angrepet flere IS-mål i Irak, som svar på terrorangrepet i Istanbul tirsdag. Det sier den tyrkiske statsministeren Ahmet Davutoğlu. Ti tyske turister ble drept da en selvmordsbomber sprengte seg selv på Sultanahmet-plassen.

  • Selvmordsbomber var flyktning

    Selvmordsbomberen som tok med seg ti tyske turister i døden i Istanbul kom til Tyrkia som flyktning, ifølge Reuters. Han var dermed ikke på noen overvåkingslister, sa den tyrkiske statsministeren Ahmet Davutoglu.

  • Fire nye arrestert i Istanbul

    Ytterligere fire personer er arrestert etter selvmordsangrepet i Istanbul. Det melder det tyrkiske statsministeren. Tidligere i dag ble én person pågrepet, mistenkt for å ha tilknytning til angrepet. Terrororganisasjonen IS har tatt på seg skylden.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no