Hopp til innhold
Russisk fly skutt ned
Foto: HABERTURK TV CHANNEL / Epa

Tyrkia skjøt ned russisk jagerfly

Oppsummert

Nedskytingen av et russisk fly ved grensen mellom Tyrkia og Syria i november i fjor, har ført til at forholdet mellom Russland og Tyrkia er på frysepunktet. I juni ba Tyrkias president Russland om unnskyldning. I august skal de to presidentene møtes.

  • – Nedskyting var pilotens valg

    Den tyrkiske piloten som skjøt ned et russisk kampfly i fjor, tok selv avgjørelsen om skyte, ifølge tyrkiske myndigheter. Nedskytingen førte til et surnet forhold mellom Tyrkia og Russland, men Ankara jobber nå for å bedre forholdet til Moskva.

  • Russland hever Tyrkia-sanksjoner

    Russland opphever restriksjonene som hindrer russisk turisme til Tyrkia. Landenes presidenter snakket sammen på telefon i dag, for første gang siden et russisk kampfly ble skutt ned av tyrkiske styrker i fjor.

  • Erdogan ber Putin om unnskyldning

    Tyrkias president Erdogan har bedt Russlands president Putin om unnskyldning for nedskytingen av et russisk kampfly i fjor. Forholdet mellom de to landene har vært iskaldt siden Tyrkia skjøt ned det russiske flyet i grenseområdet til Syria i fjor høst.

  • Erdogan sendte brev til Putin

    Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan har sendt et brev til sin russiske kollega Vladimir Putin i forbindelse med den russiske nasjonaldagen. Dette er den første kontakten mellom dem siden tyrkiske styrker skjøt ned et russisk kampfly i november 2015

  • Pågrepet for drap på russisk pilot

    Tyrkiske myndigheter har pågrepet en mann mistenkt for å ha drept en pilot etter at et russisk kampfly ble skutt ned på grensen mellom Syria og Tyrkia i november. Mannen ble pågrepet i en restaurant i kystbyen Izmir, skriver avisen Hurriyet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no