Hopp til innhold
Benjamin Netanyahu forklarer med bombetegning foran FNs generalforsamling
Foto: LUCAS JACKSON / Reuters

Netanyahu holdt tale om Iran

Oppsummert

Israels statsminister Benjamin Netanyahu er invitert til Kongressen av republikanske politikere for å holde tale 3. mars. Talen skal handle om det iranske atomprogrammet, som Israel mener er et forsøk på å utvikle atomvåpen.

  • Øker populariteten etter USA-tale

    Israels statsminister Benjamin Netanyahu har fått et lite oppsving på meningsmålingene i sitt hjemland etter at han gikk kraftig ut mot forhandlingene om en atomavtale med Iran i den amerikanske Kongressen.

  • Iran: Netanyahu gjentok seg selv

    – Talen som det sionistiske regimets statsminister holdt i dag, var kjedelig og repeterende, og en del av haukens valgkamp i Tel Aviv, sier utenriksdepartementets talskvinne Marzieh Afkham, ifølge Irans offisielle nyhetsbyrå IRNA.

  • Obama: – Intet nytt fra Netanyahu

    – Så vidt jeg kunne se var det ingenting nytt, sier USAs president Barack Obama om talen til Israels statsminister Benjamin Netanyahu foran den amerikanske kongressen. Ifølge Obama hadde Netanyahu ingen alternativ til hvordan Iran skal forhindres fra å skaffe seg atomvåpen.

  • – Fryktet lekkasje av hemmeligheter

    Det Neanyahu sa var ikke så kontroversielt som mange hadde fryktet. Mange fryktet at han ville lekke hemmeligheter om Irans atomprogram, sier NRKs korrespondent i USA, Tove Bjørgaas.

    Republikanerene hadde invitert Netanyahu til kongressen, Obama ble ikke informert på forhånd.
  • Indirekte kritikk av Netanyahu

    EUs utenrikssjef Federica Mogherini mener det er uheldig at det spres frykt for en eventuell avtale om Irans atomprogram, samtidig som forhandlingene pågår for fullt. Uttalelsen ble gitt like før Israels statsminister Benjamin Netanyahu inntok podiet i Kongressen i Washington for å advare mot en slik avtale.

Republikanerene hadde invitert Netanyahu til kongressen, Obama ble ikke informert på forhånd.
Israels statsminister taler til den amerikanske kongressen
Israels statsminister taler til American Israel Public Affairs Committee, lobby for Israels interesser i USA.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no