Hopp til innhold

Politimesteren i Troms har tro på den nye distriktsinndelinga: – Dette kan bli bra

– Dette var ikke mitt førstevalg, men ordninga med tre politidistrikt i nord kan bli veldig bra. Det sier politimester Ole B. Sæverud i Tromsø.

 Ole B. Sæverud

Politimester Ole B. Sæverud er deler ikke skepsisen til sine kolleger i Finnmark. Han tror den nye inndelinga av politidistrikt nordpå, kan bli veldig bra.

Foto: NRK

Forslaget om å slå sammen Vestfinnmark politidistrikt med hele Troms, har fått til dels lunken mottagelse i Finnmark. Politimestrene både i Øst- og Vestfinnmark er skeptiske og mener dette er en dårlig løsning.

– Dette kan bli veldig bra

Politi

Menge mener beredskapen vil lide med en nye inndelinga av politidistrikt i nord. Politimesteren i Troms deler ikke frykten.

Foto: Marita Andersen / NRK

Deres kollega i Troms politidistrikt, Ole B. Sæverud har et annet syn på saken.

– Denne løsninga var ikke mitt førstevalg, sier Sæverud. Jeg hadde jo ønsket ett distrikt for hele Nord-Norge.

– Men når det er sagt, tror jeg en løsning som den lekkasjene i pressen tyder på, kan bli veldig bra for landsdelen, sier Sæverud.

Grenser ikke det viktigste

– Grenser er en ting, men det viktigste blir nok hvilket innhold politireformen får, ut over nye distriktsgrenser, sier politimesteren i Troms.

– Hvilke oppgaver får vi, kommer for eksempel noen av de sivile gjøremålene som tar mye polititid idag, til å bli fjernet. Dette er blant mange viktige spørsmål som vil avgjøre hvor godt reformen kommer til å virke, sier Sæverud.

Blir et kompromiss

anundsen

Justisministeren legger nå siste hånd på forslaget om ny politireform. Regjeringspartiene og støttepartiene forhandler ennå om saken.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Om resultatet blir slik som det kan se ut i dag, eller om det ender med noe annet. så blir det et politisk kompromissvedtak. Det må vi leve med, sier han.

– Vi kan mene mye om saken, og det har vi gjort, men når vedtaket er fattet, da må vi stille oss lojalt bak det og utføre det vi blir pålagt, sier politimester i Troms, Ole B. Sæverud.