Hopp til innhold

Savnet kajakkpadler funnet død på Jeløy

En mann er funnet død på en strand på Jeløy i Moss. Ifølge politier er han nå identifisert som den savnede kajakkpadleren.

Leteaksjon etter kajakkpadler

Det søkes etter en kajakkpadler etter at en kajakk ble funnet lørdag formiddag. Politiet undersøker nå om en død mann kan være den savnede.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

En oppblåsbar rød kajakk ble funnet av en fisker ved Rauer i Fredrikstad lørdag formiddag. Det ble umiddelbart satt i gang søk etter eieren.

Siden politiet ikke klarte å komme i kontakt med eieren av tingene ble det satt i gang søk. Både politi og redningsselskapet deltok i letingen etter eieren, en 53 år gammel mann bosatt i Oslo.

Innsatsleder Arve Hermansen

Innsatsleder Arve Hansen mener at kajakken kom fra lenger vest.

Foto: Magnus Brenna-Lund / NRK

– Ut ifra vind og vær de siste dagene kan det se ut som at kajakken har kommet fra et område litt lenger vest enn Østfold, sier innsatsleder Arve Hermansen.

Bekreftet død

Liket etter klokken 16 ble en mann funnet død på en strand på Jeløy i Moss. Politiet jobber nå med å finne ut om det kan ha en sammenheng med den savnede kajakkpadleren.

– Den døde personen er en mann med flytevest. Vi forsøker nå å finne ut om det er den savnede. Vi tror ingenting, men det kan tenkes at det er han, sa operasjonsleder Tom Sandberg til NRK.

Nå slår politiet fast at det er samme person.

Leteaksjon ved Rauer

To redningsskøyter har deltatt i søket.

Foto: Redningsselskapet

– Mannen som ble funnet på Jeløy i Moss er nå identifisert som savnede i forbindelse med kajakkfunn, skriver politiet på Twitter.

Den døde kommer til å bli sendt til Oslo for obduksjon, forteller operasjonsleder Villy Meier.

– Så langt har vi ikke begynt å tenke på teorier om hva som har skjedd. Det er politiet i Vestfold som kommer til å ta seg av en eventuell etterforskning, sier han til NRK.

Ifølge VG har mannens familie reist å hjelpe med en identifisering.

– Vi har et bilde av ham og har hatt med en lege dit, men det er de pårørende som må avkrefte eller bekrefte, sier Johan Mannsåker, redningsleder ved Hovedredningssentralen i Sør-Norge til avisa.

Sist sett på mandag

To redningsskøyter har søkt utenfor Rauer, men der ble letingen avsluttet omkring kl. 14. Da fortsatte søket i Vestfold.

– En bussbillett til Tjøme stemplet 27. oktober ble funnet i kajakken. Det er det siste tegnet vi har på mannens bevegelser, sier operasjonsleder Tom Sandberg.

I kajakken ble det også funnet en telefon. Hovedredningssentralen sjekker nå opplysninger opp mot telefonen.

– Sist noen var i kontakt med ham var på mandag, det er det vi har klart å finne ut så langt, forteller operasjonsleder Sandberg.

Fisker Gunne Otgard har i formiddag vært på vei fra Hvaler til Engelsviken i Fredrikstad. Han ble bedt om å holde utkikk, men har ikke gjort noen observasjoner som kan knyttes til kajakken.

Han forteller at det var fint og stille i går, mens det begynte å blåse opp i formiddag ved 11- 12 tiden.

– Nå blåser det 8–9 meter per sekund og det er litt sjø.

– Sånn som det var i stad hadde det ikke vært noe morsom å være ute i kajakk. Han kan ha blitt overrasket dersom han har vært litt langt fra land, sier Otgard.


En fisker fant i formiddag en rød oppblåsbar kajakk ved Rauer i Fredrikstad. To redningsskøyter og politibåten har søkt i området omkring siden halv tolv-tiden lørdag formiddag.

Intervju med innsatsleder Arve Hermansen.