Hopp til innhold
Rettstegning fra Lommemann-rettssaken
Foto: Tegning: Ester Bjørneboe

Lommemannen er sett fri

Oppsummert

I desember 2010 ble Erik Andersen dømt til ti års forvaring for overgrep mot 66 gutter i Borgarting lagmannsrett. En psykiatrisk rapport konkluderer nå med at den såkalte "Lommemannen" er frisk nok til å prøveløslates.

  • - «Lommemannen» er sett fri

    Overgrepsdømde Erik Andersen, også kjend som «Lommemannen», vart sett fri frå Ila fengsel sist veke. Han har reist tilbake til heimfylket Hordaland, seier forsvararen hans, Gunhild Lærum, til VG.

  • Viser til Nokas- og Alvdal-dom

    – Vi anker ikke dommen. Grunnen er at Høyesterett har kommet til hvilke kriterier som skal legge til grunn i sakene som ble behandlet for noen uker siden, sier aktor Per Egil Volledal til NTB. Han viser til Høyesteretts dom i Nokas- og Alvdal-saken.

  • Lommemannen prøveløslates

    Erik Andersen, også kjent som "Lommemannen" løslates. Det har Asker og Bærum tingrett bestemt i dag. Han får ikke forlate Hordaland uten samtykke og får ikke ha kontakt med barn under 16 år uten voksne til stede.

  • Kan få betydning for «Lommemannen»

    Høyesteretts avgjørelse om å løslate Nokas-dømte Kjell A. Schumann og Metkel Betew kan få betydning for «Lommemannen», som også har søkt om prøveløslatelse fra forvaring. De sakkyndige mener det er liten fare for gjentakelse.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no