Hopp til innhold

Nektet skyld for uaktsomt drap på kamerat

22-åring trodde han skjøt mot en hjort. I stedet skjøt og drepte han jaktkameraten sin. – Jeg har tenkt i ett og et halvt år på hvordan man kan se så feil, forklarte mannen i retten i dag.

Mjanger i Masfjorden

DREPTE KAMERATEN: Jaktlaget på syv jaktet på hjort her på Mjanger i Masfjorden kommune.

Foto: Sindre Øye Helgheim

Rettssaken etter jaktulykken ved Mjanger i Masfjorden 27. oktober 2012 startet i Nordhordland tingrett i dag. Den 22 år gamle hedmarkingen er tiltalt for uaktsomt drap og risikerer ubetinget fengsel dersom han blir funnet skyldig. Mannen nektet straffskyld da rettssaken startet, skriver bt.no.

LES OGSÅ: Politistudent med i jaktlaget der en mann døde

Ventet på skadeskutt hjort

Ifølge aktor, politiadvokat May-Britt Erstad, hadde jaktleder like før meldt fra på radioen om at han muligens hadde skadeskutt et dyr og at dyret var på vei mot tiltalte.

Like etter hørte tiltalte at det begynte å knekke i kvister like i nærheten, før han så dyret på 25-30 meters hold. Etter å ha avsikret geværet, siktet han.

– Jeg fant dyret igjen, følte at jeg hadde en god skuddmulighet og skjøt. Jeg var sikker på at nå hadde vi endelig fått den hjorten jaktlederen hadde påskutt. straks etter hørte jeg et skrik, forklarte tiltalte i retten, ifølge bt.no.

Det var den 22 år gamle Tore Gaard fra Haugesund som døde i jaktulykken.

Skal på befaring i Masfjorden

Forsvarsadvokat Trygve Staff betegnet i retten saken som «en forferdelig tragedie», skriver Bergensavisen. Det sentrale spørsmålet for retten er om tiltalte handlet så aktsomt som han burde.

Det er satt av fem dager til rettssaken. I løpet av uken skal retten blant annet på åstedsbefaring på Mjanger.