Hopp til innhold

Utelukker ikke flere siktelser

Politiet vil gjennomføre flere vitneavhør i det de omtaler som en drapssak i Trondheim. Samtidig fortsetter det omfattende søket etter savnede Vibeche Danielsen (48) for fullt.

Politiet: - Utelukker ikke flere pågripelser

Politiet mener 48 år gamle Vibeche Sofie Falck Danielsen er drept. Men så langt har de ingen spor etter offeret i det de kaller en drapssak

Foto: Montasje/Andersen/Johansen / NRK

Vibeche Sofie Falck Danielsen - skal ikke brukes

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble meldt savnet torsdag etter at politiet fant blod i hennes egen leilighet. Politiet mener hun er drept.

Foto: Politiet

Utover mandagen har flere etterforskere blitt satt på saken, og det er gjort nye tekniske undersøkelser.

– Vi prioriterer saken veldig høyt, dette er sak nummer én for oss, sier Bjørn Are Kattem ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

– Kan det komme flere siktelser?

– Det skal man ikke utelukke, sier etterforskningslederen.

Politiet: – Dette er drapssak

En 34 år gammel kvinne og hennes 47 år gamle samboer er siktet for drap eller medvirkning til drap. To menn på 51 og 39 år er siktet for bevisforspillelse.

– Mange vitneavhør gjenstår og vi ønsker å avhøre de siktede ytterligere, sier Kattem.

– Har noen innrømmet noe overfor dere?

Nei.

– Dere omtaler det som en drapssak, hvorfor bruker dere det ordet?

– De to personene som sitter fengslet er siktet for drap eller medvirkning til drap. Vi har skjellig grunn til mistanke om at det er foregått et drap. Vi har tekniske undersøkelser og taktisk etterforskning, og summen gjør at vi mistenker drap, forklarer Kattem.

Se TV-reportasje fra søket og politistatus her:

Se Midtnytt-reportasje fra letingen etter Vibeche Sofie Falck mandag kveld.

Fire personer er siktet, og politiet varsler nye vitneavhør. Samtidig fortestter søkene etter den savnede i Nidelva.

Resultatløst søk mandag

Gjennom hele helga og mandag har det blitt søkt etter Vibeche Sofie Falck Danielsen (48), som ble savnet etter blodfunn i sin egen leilighet torsdag.

– Vi foretar søk i Nidelva ved hjelp av brannvesen og kystvakt. Vi fokuserer søket nedenfor Bakke bru, ved blomsterbrua og inn i kanalen mot Ravnkloa. Vi foretar søk på begge sider av elva og helt til utløpet av Nidelva, sier Kattem.

Mandag kveld avsluttet de søket, men letingen starter opp igjen tirsdag morgen. Politiet leter ingen andre steder, selv om de ikke er sikre på at kvinnen er i elva.

– Det er vi ikke sikre på, men vi kan ikke utelukke det. Ingenting skal være uprøvd.

Siktede i isolasjon

Alle fire siktede ble varetektsfengslet i helgen, men tre av dem anket på stedet. Frostating lagmannsrett opplyser til NRK at ankesakene behandles tirsdag

Se et lengre intervju med etterforskningsleder mandag kveld her:

Se lengre intervju med etterforskningleder Bjørn Are Kattem, som gjør opp status i forsvinningssaken i Trondheim per mandag kveld.

Se lengre intervju med etterforskningsleder Bjørn Are Kattem, som gjør opp status i forsvinningssaken i Trondheim per mandag kveld.