Ulykke i Aurskog-Høland

Ulykkesstedet mandag.
Foto: Thomas Marthinsen / NRK

Oppsummert

To jenter på 11 og 13 år er døde etter at de ble påkjørt da de var ute på tur med hest og sulky ved Bjørkelangen i Akershus lørdag 11. januar 2014. Bilføreren er nå siktet for uaktsomt bildrap.

Siste meldinger

 • Ny rekonstruksjon av påkjørsel

  Det skal gjennomføres en ny rekonstruksjon av Bjørkelangen-ulykken. En mann er tiltalt for uaktsomt drap etter påkjørselen, der to jenter på elleve og tretten år døde. Grunnen er at det er oppnevnt en ny sakkyndig i saken, skriver VG.

 • Sjåfør tiltalt for uaksomt drap

  En mann i 40-årene er tiltalt for uaktsomt drap etter at han kjørte på to jenter på Bjørkelangen i januar.

 • Siktet for uaktsomt drap

  Mannen som kjørte på 11 år gamle Tiril Alette Huser Bølge og 13 år gamle Sara Christiane Holmedahl Sandsmark på Bjørkelangen i Akershus i vinter er nå siktet for uaktsomt bildrap. Mannen erkjenner ikke straffskyld og sier at han ikke husker hva som skjedde, skriver Romerikes Blad.

 • – Sjåfør pratet ikke i mobiltelefon

  Ulykkessjåføren som kjørte på de to jenter på 11 og 13 år ved Bjørkelangen, pratet ikke i mobiltelefonen da påkjørselen skjedde. Det bekrefter lensmann Svein Engen i Aurskog-Høland overfor Dagbladet.

 • Fulgte Sara (13) til graven

  Begravelsesfølget til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark har fulgt båren hennes til kirkegården på Bjørkelangen. Flere hundre sambygdinger viste på denne måten familien respekt.

 • Begravelse i Aurskog-Høland

  VIDEO: Bygdefolket fulgte Sara (13) til graven

  Begravelsesfølget til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark har fulgt båren hennes til kirkegården på Bjørkelangen i dag. Sandsmark og en venninne døde etter en trafikkulykke ved Bjørkelangen forrige helg.

 • Sambygdinger venter
  Foto: Kjetil Grude Flekkøy / NRK

  Bygdefolket følger Sara (13) til graven

  Begravelsesfølget til Sara Christiane Holmedahl Sandsmark er snart ventet fra Løken kirke til Bjørkelangen skole. Der skal sambygdinger vise sin siste ære ved å følge båren som trekkes av hest bort til kirkegården.

 • – Han husker at han forsøkte å hjelpe de forulykkede, men han klarer ikke se for seg hvem menneskene rundt ham var, sier sjåførens forsvarer Gunhild Lærum.

 • Gunhild Lærum
  Foto: Martin H. W. Zondag / NRK

  Bjørkelangen-sjåfør har sorte hull i hukommelsen

  Sjåføren for bilen som kjørte på to jenter på hestetur på Bjørkelangen i Aurskog-Høland har i avhør forklart at han ikke husker alt. Han husker at han kjørte, et smell, men så mangler det biter. – Han har en del svarte hull fra denne dagen, og synes selv det er svært fortvilende at det er noe han ikke husker, sier forsvarer Gunhild Lærum som har vært sammen med ham i avhør i kveld til NRK.

 • Sjåfør i avhør: Var edru og uthvilt

  Mannen som er siktet etter dødsulykken i Bjørkelangen var edru, uthvilt og holdt ikke på med mobiltelefonen. Det har han forklart i avhør i kveld, melder TV2. To jenter på 11 og 13 år døde da hestevognen deres ble påkjørt.

 • Bjørkelangen-sjåfør i avhør

  Sjåføren for bilen som var involvert i ulykken der to jenter som ute med hest ble påkjørt og døde sist lørdag sitter nå i avhør med politiet, bekrefter hans forsvarer til NTB nå i kveld. Ulykken skjedde på Bjørkelangen i Aurskog-Høland.

 • Vil forsøke å avhøre Bjørkelangen-sjåfør i morgen

  Politiet vil i morgen kveld forsøke å avhøre sjåføren som er siktet etter hesteulykken i Bjørkelangen lørdag. Det opplyser mannens advokat Gunhild Lærum til NTB.

 • Bjørkelangen-sjåfør avhøres i morgen

  Mannen som kjørte på de to jentene på Bjørkelangen i Aurskog-Høland er innstilt på å forsøke å la seg avhøre i morgen. Han har fått krisehjelp etter dødsulykken, og har foreløpig ikke vært i stand til å forklare seg.

 • Sjekker teledata etter Bjørkelangen-ulykken

  Politiet vil undersøke om den siktede sjåføren brukte telefonen da dødsulykken på Bjørkelangen i Aurskog-Høland skjedde. Det melder VG.

 • – Set pris på støtta

  – Mannen som kjørte bilen i Aurskog-Høland set pris på støtta han får frå familiane til dei to jentene som omkom og lokalsamfunnet ellers, seier forsvararen hans, Gunhild Lærum.

 • Onkel: – Familien klandrer ikke sjåføren

  – Vi klandrer ham ikke for det som har skjedd, sier onkelen til en av de to jentene som mistet livet da en hest med vogn ble påkjørt ved Bjørkelangen.

 • Håper å avhøre Bjørkelangen-sjåfør fredag

  – Han er absolutt ikke i form til å avhøres om dette nå. Vi håper at han kan avhøres i løpet av uken, kanskje på fredag, sier lensmann Svein Engen.

 • ulykke

  Preger hele lokalsamfunnet

  I dag har det vært minnestund for både på Bjørkelangen skole og på Framtun skole i Nes der de to jentene gikk.

 • Navnene frigjort

  Det var Tiril Alette Huser Bølge (11) og Sara Christiane Holmedal Sandsmark (13) som døde i ulykken i Aurskog-Høland.

 • Advokat Gunhild Lærum har vore i kontakt med mannen som køyrde på dei to jentene som omkom i Bjørkelangen i Akershus laurdag.

  Intervju med sjåføren sin advokat

Siste artikler

Vi følger

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no