Hopp til innhold

– Flere har bedt meg tenke meg om

CARDIFF/OSLO (NRK.no): Ole Gunnar Solskjær forteller at han har mottatt tekstmeldinger fra personer som har bedt ham tenke seg om to ganger før han tok jobben som Cardiff-manager.

Solskjær

Tilbake i Premier League: Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær viser frem Cardiff-drakten.

– Men det er fra folk som står utenfor og ser inn. Jeg vet hva jeg begir meg ut på, sa Solskjær under torsdagens pressekonferanse i Cardiff.

Den tidligere Molde-manageren benekter imidlertid at Ferguson har frarådet ham fra å takke ja til jobben.

– Det er bare tøv. Jeg har snakket med ham og han ønsker meg lykke til. Han har gitt meg noen gode råd, forteller Solskjær.

Flere storkamper venter nå for Solskjær. Blant annet skal han møte sin tidligere klubb Manchester United, som ønsker ham velkommen tilbake i Premier League:

Saken fortsetter

Laster Twitter-innhold

Ankom i Bentley

Solskjær ankom pressekonferansen i Cardiff i en Bentley sammen med styreleder Mehmet Dalman.

Der bekreftet han at han har valgt å takke ja til å bli Cardiffs neste manager etter tre år i Molde.

– De er klare for å ta et nytt steg, sa Ole Gunnar Solskjær da han ankom pressekonferansen litt over kl 13.30. Der bekreftet han at han er klar som ny Cardiff-manager etter lengre tid med spekulasjoner.

Da hadde ledelsen i klubben holdt kortene tett til brystet gjennom hele dagen. Verken i Molde eller England var det mulig å få bekreftet om det ble en pressekonferanse torsdag.

Ole Gunnar Solskjær ble i dag presentert som ny manager for Premier League-klubben Cardiff. Her er et råopptak vår reporter Espen Aas gjorde med Solskjær rett etter pressekonferansen i Cardiff. Foto: Johan E. Bull

VIDEO: Se NRKs intervju med Ole Gunnar Solskjær.

Har savnet Premier League

Han forklarte hvorfor han valgte å takke ja slik:

– Det de har gjort de siste tre-fire årene, de har rykket opp og vært i cupfinaler. De er klare for å ta det neste steget, og forhåpentligvis er det jeg som kan ta dem videre.

– Jeg har alltid hatt lyst til å komme tilbake til Premier League, selvfølgelig. Etter å ha møtt Vincent ble jeg overtalt. For meg er dette en fantastisk utfordring, sier Solskjær.

Han sier til NRK at han har blitt kontaktet av flere klubber.

– Det var aldri en vanskelig fotballavgjørelse, det handlet om familie. Det var rett tid, konstaterer Solskjær.

Har møtt spillerne

Han møtte spillerne torsdag og debuterer som sjef i lørdagens cupkamp borte mot Newcastle.

– Jeg er heldig, jeg overtar en fantastisk gjeng med fantastisk hardtarbeidende spille, og de er vant til å vinne kamper. Premier League er den beste tiden i livet. Jeg skulle ønske jeg var 25 år igjen, men jeg er heldig som er manager nå.

Nå skal Solskjær bruke tid på å vurdere sine nye spillere, opplyste han.

– Det som er viktig nå er å se hvilke spillere jeg har. Jeg har allerede fått telefoner fra agenter og mennesker som vil jobbe i denne fantastiske klubben.

Saken fortsetter

Ole Gunnar Solskjær

Fra pressekonferansen med Ole Gunnar Solskjær torsdag ettermiddag. - For meg er dette en fantastisk utfordring, sa han.

Foto: Espen Aas / NRK

Besøkte Cardiff onsdag

Solskjær overtar for Malky Mackay som nylig fikk sparken i klubben.

Cardiff ligger på 17.-plass i Premier League og er bare ett poeng over nedrykksstreken. På de fire siste kampene er det blitt kun ett poeng.

The Guardian har meldt at klubbeier Vincent Tan er villig til å gi Solskjær 25 millioner pund (250 millioner kroner) å handle for i overgangsvinduet i januar.

Onsdag var Solskjær i London sammen med Cardiff-eier Vincent Tan for å se laget spille mot Arsenal. Siden har Solskjær og klubben vært i forhandlinger.

– Jeg hadde et veldig bra møte med eieren. Jeg fikk inntrykk av at det viktigste for ham er at klubben hans lykkes, sier han.

– Det var aldri noen sak om hvor mye penger jeg får. Når man kommer inn i en klubb, er det alltid kulturelle forskjeller. Det har jeg opplevd i Molde og Manchester United. Jeg vil skape en kultur her også. Det store spørsmålet er hvilken kultur jeg vil skape. Det er det samtalene har handlet om, forteller Solskjær.

Tar med seg trenerteam

Ole Gunnar Solskjær får med seg trenerteamet fra Molde til Cardiff.

– Jeg tar med meg Mark Dempsey og Richard Hartis (keepertrener), sa Solskjær på torsdagens pressekonferanse.

Alle tre hadde et halvt år igjen av kontraktene med MFK.

Ole Gunnar Solskjær

Ole Gunnar Solskjær sammen med klubbens eier Vincent Tan og styreleder Mehmet Dalman.

Foto: BEN STANSALL / Afp

Fotball

  • Bellingham senket Barcelona i El Clásico på overtid

    Barcelona tok ledelsen to ganger i El Clásico, men det gikk mot 2-2 og status quo i gullkampen i La Liga inntil Jude Bellingham ga Real Madrid seieren.

    Det skjedde på overtid og på pasning fra Lucas Vázquez, som var involvert i alle de tre hjemmemålene på en dag da seriegullet i praksis ble sikret.

    Lucas Vázquez og Vinicius Junior samarbeidet om to utligningsmål tidligere i kampen, og Real Madrid økte med seieren sitt forsprang til serietoer Barcelona til hele elleve poeng når seks serierunder gjenstår. (NTB)

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Molly Darlington / Reuters
  • Glimt gikk på sesongens første poengtap

    Glimt fikk en drømmestart i toppkampen mot Molde da Nino Zugelj stanget inn 1–0 etter kun syv minutter.

    Men Molde kjempet seg tilbake i oppgjøret. Ti minutter ut i andre omgang rev Kristoffer Haugen seg fri på bakerste stang, og pirket et innlegg fra Kristian Eriksen over målstreken.

    Dermed gikk Bodø/Glimt på sitt første poengtap for sesongen, mens Molde unngikk å gå på sitt andre strake tap.

    De to deler tabelltoppen med Brann, alle på ti poeng. Men Glimt har en kamp mindre spilt enn rivalene.

    Bodø/Glimt-spillere feirer etter målskåring på Aspmyra 21. april
    Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK
  • Perle da Liverpool slo tilbake med seier

    Liverpool reiste seg etter europaligaexiten og vant 3-1 borte mot Fulham i Premier League søndag. Klubben er fortsatt med i tittelracet.

    Liverpool-manager Jürgen Klopp overrasket og henviste både Mohamed Salah og Darwin Núñez til benkeplass til oppgjøret.

    Uten stjernespillerne fra start sørget Trent Alexander-Arnold, Ryan Gravenberch og Diogo Jota for tre viktige poeng i kampen om Premier League-tittelen.

    Seieren sender laget à poeng med Arsenal på tabelltopp. Manchester City har en kamp mindre spilt og går forbi begge om den vinnes. (NTB)

    Premier League - Leicester City v Liverpool
    Foto: CARL RECINE / Reuters
  • Viking stoppet av FFK – tre kamper uten seier

    Poengfangsten går trått for Viking. Søndag ble laget holdt til 1-1 hjemme mot Fredrikstad.

    Ikke siden åpningskampen har Viking stått igjen som vinner i Eliteserien. Nicholas D'Agostinos hodestøt fikset poenget mot FFK.

    Før det hadde Morten Bjørlo gitt gjestene ledelsen på fantastisk vis. I det åttende minutt snappet han opp en svak Viking-pasning, tok seg oppover i banen og knallet inn 0-1 fra 20 meter.

    (©NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Viking - Fredrikstad
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • KFUM Oslo sikret klubbens første eliteserieseier

    Etter to uavgjort og ett tap vant KFUM Oslo sin første eliteseriekamp søndag. To mål før pause sørget for 2-0-seier over Sarpsborg på bortebane.

    Oslo-laget var effektivt før hvilen, og Johannes Nuñez og Petter Nosa Dahl ordnet 2–0. Sarpsborg ledet an i andreomgangen, men greide ikke å forhindre at poengene ble med tilbake til hovedstaden.

    Eliteserien i fotball 2024: Sarpsborg 08 - KFUM Oslo
    Foto: Christoffer Andersen / NTB
Salah
Molde-keeper Jacob Karlstrøm er skuffa over at han rota det til i eigen boks då MFK tapte mot Odd i kveldens eliteseriekamp.
Erling Haaland
Phil Foden