Hopp til innhold
Morten Hobæk
Foto: NRK

Lange køer for nakkeoperasjon

Oppsummert

  • 200 pasienter ved Rikshospitalet har ventet i nærmere ett år på nakkeoperasjon
  • Overlege Halldor Slettebø mener ventetiden er uforsvarlig lang.
  • Helseminister Bent Høie (H) vil innføre fritt behandlingsvalg for å få ned køene.
  • VIDEO: Sykehusledelsen kalt inn på teppet

    Fylkeslegen mener Oslo Universitetssykehus driver med altfor høy risiko for pasientene, og kalte sykehusledelsen inn til møte på sitt kontor i dag. NRK har i en rekke reportasjer fortalt om pasienter som ikke får operasjon i tide.

    ous
  • Morten Hobæk hadde så vondt etter nakkeprolapsen at han ofte sto slik over kjøkkenbenken hjemme i et forsøk på å avlaste smertene. Fortsatt venter rundt 200 pasienter i om lag ett år på operasjon etter nakkeprolaps ved Rikshospitalet i Oslo.

    Morten Hobæk hadde så vondt etter nakkeprolapsen at han ofte sto slik over kjøkkenbenken hjemme i et forsøk på å avlaste smertene.
  • – Altfor mange må vente urimelig lenge på operasjon. Derfor vi vil innføre fritt behandlingsvalg. Men dette vil kreve en lovendring og finansieringssystem, sier Bent Høie, helse- og omsorgsminister (H).

    – Altfor mange må vente urimelig lenge på operasjon. Derfor vi vil innføre fritt behandlingsvalg. Men dette vil kreve en lovendring og finansieringssystem, sier Bent Høie, helse- og omsorgsminister(H).
  • Rundt 200 pasienter ved Rikshospitalet har ventet i nesten ett år på samme type nakkeoperasjon som Kronprinsessen har gjennomgått. Ifølge overlege Haldor Slettebø er denne ventetiden farlig lang.

    Rundt 200 pasienter ved Rikshospitalet har ventet i nesten ett år på samme type nakkeoperasjon som Kronprinsessen har gjennomgått. Ifølge overlege Haldor Slettebø er denne ventetiden farlig lang.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no