Hopp til innhold
22. juli-kommisjonen på Utøya
Foto: Ingunn Andersen

Utøya-overlevere

Oppsummert

Mange som overlevde massakren på Utøya sliter fortsatt med angst og depresjoner og har fysiske plager som hodepine og magesmerter, viser undersøkelser. Totalt har mer enn 1200 personer fått erstatning etter 22. juli.

  • Ber mediene vise varsomhet

    Flere Utøya-overlevende har tatt til orde for å trykke upubliserte bilder fra terrordagen. Støttegruppa ber derimot mediene vise varsomhet.

    – Vi har hatt veldig vanskelige diskusjoner i styret om dette. Det har vært vanskelig, men nødvendig, sier leder Lisbeth Røyneland i Støttegruppa sier til NTB.

    Mange overlevende har pekt på at det er for mange som ikke har tatt innover seg hva som egentlig foregikk på Utøya for ti år siden.

  • Overlevende sliter med traumer

    Til sommeren er det ti år siden terroren på Utøya. Fortsatt sliter over en av tre overlevende med posttraumatiske stressymptomer, viser ny forskning. En av fem pårørende oppgir det samme.

  • Utøyafilmen har vært krevende

    Regissør Erik Poppe sier han har forsøkt å flytte fokus tilbake til det som skjedde på Utøya med filmen «Utøya 22. juli». Arbeidet med filmen har vært krevende, opplyste han sammen med skuespillere på en pressekonferanse i dag.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no