Stortingsrepresentant Karin Andersen, ( Sv ), Hedmark. - Får arbeidsgivere mer lyst til å gi deg jobb dersom det står «latsabb» på CV-en? spør SVs Karin Andersen. - Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Får arbeidsgivere mer lyst til å gi deg jobb dersom det står «latsabb» på CV-en? spør SVs Karin Andersen.

Foto: Bjørn Sigurdsøn / Scanpix

Solberg har sett seg lei på at arbeidsføre folk går på sosialen og uttalte til Bergens Tidende lørdag at hun mener det er på tide å stille strengere krav til folk. De som sier nei til jobbtilbud, må ta konsekvensene, mener hun.

– Da synes jeg det er helt greit at sosialhjelpsmottakere blir satt ned på en nødhjelpssats på 70 kroner dagen, sier Solberg.

– Vi vil innføre arbeidsplikt. Det betyr at det ikke er akseptabelt å si nei til jobber fordi de mener jobben ikke passer dem. Vi mener også at kravet om å flytte dit en jobb befinner seg må praktiseres strengere, mener Høyre-lederen.

Truslene fra Høyre mot de fattigste er gammel høyrepolitikk, mener SVs Karin Andersen. Hun kaller forslagene pisk for de fattige og gulrot i form av skatteletter for de rike.

– Kunnskapsløst og usosialt og ikke minst helt feilslått hvis en vil at flere skal få jobb. For det finnes vel ikke en eneste arbeidsgiver som får mer lyst til å tilby disse menneskene en jobb etter at toppolitikere og andre synsere har hogget bumerket «latsabb» inn i CV-en deres med øks? spør nestlederen i Stortingets arbeids- og sosialkomité.