Flygerne og deres arbeidsgivere kom fram til en løsning tre timer etter at fristen gikk ut klokka 15 lørdag. Meklingen gikk mellom West Air Sweden og West Airs flygerforening, representert av Norsk Flygerforbund.

– Partene er nå enige om både lønns- og arbeidsvilkår, opplyste meklingsmann Nils Dalseide til NTB.

Flygerne har i lengre tid forsøkt å få en norsk tariffavtale, uten å lykkes. Partene har blant annet vært uenige om kontraktsansatte og oppsigelsesvern.

– I graven

Administrerende direktør Gustaf Thureborn i West Atlantic, som eier West Air Sweden, sier selskapet ikke kan bære utgiftene som avtaler medfører.

– Grunnen til at vi i dag signerte avtalen, er at vi mener det er galt at så få ansatte skal få ødelegge julefreden for så mange, og det for en så kortsiktig avtale, sier Thureborn.

Han varsler at flyselskapet etter jul begynner prosessen med å avvikle driften fram mot sommeren 2011.

– West Air Sweden er ett av Sveriges eldste gjenværende operative flyselskaper som nå risikerer å gå i graven, sier Thureborn.

– Grei avtale

Norsk flygerforbunds generalsekretær Sigurd Løkholm vil ikke kommentere uttalelsene fra sjefen i West Atlantic.

– De er så spesielle at de får stå for hans egen regning, sier Løkholm til NTB.

Om avtalen som er oppnådd, sier han at den er helt OK, til å være den første kollektive avtalen i Norge for disse flygerne.

– Avtalen er grei, men den er ikke i nærheten av å være en dyr avtale for arbeidsgiver, slik det er blitt antydet, sier han.

Totalt 30 flygere fra West Air Sweden jobber med å frakte post i Norge. 21 av dem ville blitt tatt ut i en streik, og dermed sto distribusjonen av julepost i store deler av landet i fare.

– Vi er glad for at partene kom til enighet, og at flyene går som normalt. Nå kan alle i Posten jobbe som planlagt for at all juleposten skal komme fram til julaften, sier kommunikasjonsdirektør Elisabeth H. Gjølme i Posten Norge.