Hopp til innhold

Norske redaktører: – Forventer konkrete råd fra PST

Tirsdag morgen begynte sikkerhetssamtalene mellom PST og norske redaktører i kjølvannet av terrorangrepet i Frankrike. Norske redaktører stiller seg positive til initiativet, og forventer råd og veiledning om hvilke sikkerhetstiltak man eventuelt kan sette i gang.

Arne Jensen og Amund Djuve om PST-møtet

Rundt 70 redaktører for norske mediehus tok tirsdag turen til PST sine lokaler i Nydalen for få forebyggende råd og veiledning i forbindelse med trusselbildet i Norge.

NRK snakket med noen av redaktørene rett før møtet klokken 10.00, og alle stiller seg positive til initiativet til Politiets sikkerhetstjeneste.

– Vi som arbeidsgivere er opptatt av sikkerheten til våre ansatte. Jeg forventer at vi får konkrete råd om hvordan vi kan bedre og trygge sikkerheten til avisens ansatte hvis det er nødvendig, sier Dagens Næringslivs sjefredaktør Amund Djuve til NRK.

– Tenker ekstra på sikkerhet

Han sier at de, som de fleste andre norske mediehus, har tatt ekstra forholdsregler de siste dagene.

– Vi har nok ikke opplevd konkret i Dagens Næringsliv at trusselen er større nå, men med tanke på det som har skjedd rundt omkring i verden, og ikke minst det forferdelige i Frankrike, så skjerper vi også sikkerheten, sier Djuve.

Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening forteller at deres medlemmer har reagert positivt på initiativet fra PST. Han tror det er en del som sitter med spørsmål og ønsker konkret input.

– Vi tenker litt ekstra på sikkerheten i våre mediehus når det skjer slike ting som har skjedd i det siste, sier Jensen til NRK.

Artikkelen fortsetter under videoen

Redaktør Lars Helle om PST-møtet

– Viktig å skape ro

Stavanger Aftenblad er et av mediehusene som i etterkant av Charlie-Hebdo-angrepet har ment at det er riktig å publisere de kontroversielle Muhammed-tegningene. Det setter avisen i en situasjon hvor de må tenke ekstra på sikkerhet, forteller sjefredaktør Lars Helle.

– Der har vi planer som vi terper på gjennom året, både når det er situasjoner som denne og ellers. Det er viktig å skape mest mulig ro og komfort for dem som jobber på huset hos oss, sier han.

Helle sier han under møtet forventer å få en utdyping av den informasjonen mediehus har mottatt tidligere – både under Charlie Hebdo-saken og i sommer da det var økt terrorberedskap i Norge.

– Hadde dette vært noe akutt eller stort, så hadde dette møtet hatt en helt annen karakter, og vi ville ikke blitt innkalt med en ukes varsel, mener han.

Møtet forventes å vare til klokken 12.15 tirsdag.

AKTUELT NÅ