– Jeg tror vi vant fordi vi har vært et lag siden dag én, og vi har brukt mye tid på norsk identitet, sa en lykkelig Christopher William Davidsen på direkten til Dagsrevyens reporter tirsdag kveld.
Til daglig er Davidsen konsernkjøkkensjef ved Søstrene Karlsen, Kalas & Canasta og Almas i Trondheim.
Med tittelen «Årets kokk» er han nå kvalifisert til den europeiske finalen i Budapest i mai og det internasjonale kokkemesterskapet Bocuse d'Or i Lyon i Frankrike i januar 2017.
Her får nordmannen store sko å fylle. I januar i år gikk nemlig norske Ørjan Johannessen helt til topps og ble kåret til verdens beste kokk i det prestisjetunge mesterskapet. Fire nordmenn har gjort dette siden kokkemesterskapet startet i 1987.
– Det har aldri skjedd før at Norge har vunnet to ganger på rad, men jeg har troa, sier Davidsen til NRK.
Tips: Hold det enkelt
Siden klokken ti onsdag hadde han kokkelert sammen med teamet, som består av commis Håvard Christian Werkland og coach Karl Erik Pallesen.
Kokk og TV-kjendis Eyvind Hellstrøm var blant dommerne i juryen. De seks konkurrentene presenterte en sjørett og en kjøttrett hver før dommerne bestemte at Davidsen får æren av å representere Norge i Budapest og Lyon.
Laks og agurk
Blant annet var han stolt av sin laks med kald agurksalat og rømme da han snakket med NRK like etter seieren.
Så, hvordan steker Norges beste kokk laks?
– Du må bare holde det enkelt, det er ikke noe hokuspokus, sier Davidsen.