Hopp til innhold

KS: – Vi er villige til å strekke ut en hånd til lærerne

KS sier de har nye forslag som de vil legge på forhandlingsbordet. Etter snart 50 dager med streik jobbes det intenst med å finne en løsning på lærerkonflikten.

KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) etter møte i hovedstyret i KS.

KS-leder Gunn Marit Helgesen (H) etter møte i hovedstyret. Hun sier at KS er villige til å snu hver stein for å finne en løsning.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Steffen Handal

Nestleder i Unio Steffen Handal sier at de takker ja til samtaler med KS.

Foto: Tom-Egil Jensen

Det har gått 49 dager siden de første lærerne ble tatt ut i streik som følge av lærernes nei til ny arbeidstidsavtale.

På en pressekonferanse i dag sa leder for Kommunesektorens Organisasjon (KS) at Gunn Marit Helgesen at de har nye forslag de ønsker å drøfte med lærerne.

– Vi er villige til å drøfte kravet om tilstedeværelse. Vi rekker ut en hånd, og vi er villige til å diskutere nye forslag med partene, sa hun.

Men rent konkret hvilke forslag er fortsatt uklart.

– Vi er villige til å snu hver stein

På spørsmål om forslaget dreier seg om å se på lærernes arbeidstid, svarte KS-lederen følgende:

– Ja, vi er villige til å snu hver stein. Vi er opptatt av å finne en løsning.

Flere journalister stilte spørsmål om hva som er nytt sammenlignet med tidligere i dag.

– Forskjellen er at vi er villige til å drøfte. Vi vil igjen se på punktet på hva som bringer oss til en bedre skole og se på kravet om tilstedeværelse, sa Helgesen.

På en pressekonferanse i dag sa leder for Kommunesektorens Organisasjon (KS),Gunn Marit Helgesen, at de har nye forslag de ønsker å drøfte med lærerne.

SE VIDEO: Leder for Kommunesektorens Organisasjon (KS) Gunn Marit Helgesen sier at de rekker ut en hånd til lærerne.

Nestleder i Unio Steffen Handal synes signalene fra KS er positive.

– De strekker ut en hånd og inviterer til samtaler. Det vil vi takke ja til. Vi har vært tydelige på at spørsmålet om den pålagte tilstedeværelsen på skolen er viktig for oss, sier han.

Situasjonen er fremdeles fastlåst etter skolestart denne uken, og over 60.000 elever rundt om i landet mister undervisningstimer.

I dag møttes styremedlemmene i KS for å legge frustrerte hoder i bløt og gjøre nye forsøk på å komme til enighet med motparten. KS-toppene hadde i forkant av møtet et håp om å finne en løsning på lærerkonflikten i løpet av tirsdagen.

Streiker mot rapporteringsplikt og mistillit

Lærernes fagforbund, Utdanningsforbundet, har varslet en opptrapping av streiken. Det innebærer at ytterligere 2200 medlemmer tas ut i streik fra og med torsdag denne uken dersom KS ikke imøtekommer deres krav. Da vil totalt 7700 av landets lærere være i streik.

Utdanningsforbundet har tidligere fått innvilget sitt krav om å ta bort det punktet i avtalen som lenge var stridens kjerne – kravet om 7,5 timers daglig tilstedeværelse på skolen.

KS skal i stedet ha foreslått 35 timers tilstedeværelse i uka, tilsvarende sju timer hver dag. Men lærernes misnøye skyldes også andre forhold, blant annet den økte rapporteringsplikten, økt byråkratisering av lærerrollen og en oppfatning av generell mistillit fra arbeidsgiversiden.

AKTUELT NÅ