North Korea Kim Jong Il Making The Myth Kim Il Sung - Nord-Koreas avdøde leder og grunnlegger, president Kim Il-sung. Ap

Nord-Koreas avdøde leder og grunnlegger, president Kim Il-sung.

Foto: Ap

Ifølge en ikke-navngitt tjenestemann i Sør-Korea avslører satellittbilder at regimet er i gang med å grave en tunnel som trolig skal brukes til atomtesten.

Les også: Nord-Korea forbereder oppskyting

Den isolerte kommuniststaten gjennomførte lignende prøvespreninger i 2006 og 2009. Begge skjedde én til tre måneder etter at Nord-Korea hadde skutt ut en rakett som kan brukes til å frakte atomvåpen.

I midten av april har regimet varslet at det igjen vil skyte ut en slik rakett. Det skal gjøres for å markere at det er 100 år siden landets avdøde leder og grunnlegger, president Kim Il-sung, ble født, ifølge regimet.

Les også:– Nord-Korea et brutalt og farlig land

Den kjernefysiske prøvesprengningen ser ut til å skulle skje i en underjordisk tunnel i byen Punggye-ri nordøst i landet, der også de to andre testene fant sted.
Planene vekker sterk bekymring i asiatiske land, blant annet i Kina, Japan og Sør-Korea. De tre landene har alle deltatt i sekslandssamtalene der Nord-Korea er blitt forsøkt overtalt til å skrinlegge landets atomvåpenprogram. (©NTB)