Hopp til innhold

Diskuterte forslag for å få kontroll på flyktningestrømmen til Norge

De parlamentariske lederne i de åtte partiene på Stortinget avholdt sitt første møte om innstramminger i asylpolitikken torsdag kveld. De håper å bli ferdige innen utgangen av neste uke.

De parlamentrarisk lederne i Høyre, Trond Helleland (t.v) og Harald Nesvik (FrP)

De parlamentariske lederne i Høyre, Trond Helleland (t.v) og Harald Nesvik (FrP) avholdt møte med de andre parlamentariske lederne på Stortinget for å sondere rundt innstramminger i asyl- og flyktningpolitikken.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Kveldens møte gikk ut på å utveksle lister over innspill til konkrete tiltak for å begrense dagens asyl- og flyktningetilstrømming.

– Vi har fått en masse forslag på bordet og er inne i en prosess der vi skal bearbeide de forslagene som har kommet, sa parlamentarisk leder Trond Helleland (H) da møtet var over etter drøyt to timer.

Han sa at partiene først diskuterer forslag som går på å få kontroll på flyktningetilstrømmingen. Han sa at det også vil være åpning for å diskutere integreringstiltak i løpet av prosessen.

Optimistisk Støre

Ap-leder Jonas Gahr Støre sa etter møtet at han har tro på at partiene skal klare å komme til en enighet om tiltak for å begrense flyktningetilstrømmingen til Norge.

– Jeg velger å tro at vi skal bli enige. Jeg skal ikke sette en tidsfrist, men vi bør ikke bruke for lang tid, sa Støre.

Han karakteriserte møtet som en god arbeidsøkt.

Partiene ble imidlertid, og som ventet, ikke enige om annet enn videre prosess på møtet.

Jobber under tidspress

– Det er jo slik at man ikke er enige om noe før man er enige om alt, sa KrF-leder Knut Arild Hareide etter møtet.

Også han sa at Stortinget jobber under et tidspress for å få på plass tiltak så snart som mulig.

– Men dette er vanskelige spørsmål, og det preget også møtet. Dette var det første møtet, og jeg håper at den prosessen vi ble enige om i løpet av ikke så lang tid kan føre til at vi kan se om det blir en enighet, eller om det ikke blir en enighet, sa Hareide til NRK.

AKTUELT NÅ

SISTE NYTT

Siste meldinger