– Det er blitt mye verre de siste fem-seks årene, sier Ali til Aftenposten .

Avisen har de siste dagene hatt flere artikler om hvordan folk med muslimsk bakgrunn som bor eller oppholder seg i bydelen Grønland, blir tilsnakket og skjelt ut for «upassende» oppførsel og klesstil.

Les også: - Dette er en muslimsk bydel

Spesielt yngre kvinner og homofile menn forteller at de blir utsatt for overvåkingen. Men også Ali, sist sett på TV i adventsserien «Jul i Tøyengata», forteller at fremmede menn stopper ham på gata med beskjeder som «Jeg liker ikke det du gjør! Jeg hater deg! Jeg skal drepe deg!».

Les også: - Forståelig at Kadra fikk bank

Første generasjon

Ali sier til avisen at han svarer dem på norsk, noe som fører til at «moralpolitiet» blir enda sintere.

– De blir sinte og slår over på morsmålet, ofte punjabi fordi «moralpolitiet» stort sett er første generasjon menn fra Pakistan, eller andre land. Jeg vil holde en distanse. Hvis jeg svarer på deres språk, har jeg godtatt kulturen, akseptert at de har rett. Slik sett provoserer jeg indirekte, men det er jo lov å snakke norsk, så jeg føler ikke at jeg gjør noe galt, sier Ali.

Hør podkast: NRK Østlandssendingen: Lunsjgjest Shazia Sarwar, redaktør i nettmagasinet X-plosiv om moralpolitiet

– Uakseptabelt

Tidligere denne uken har inkluderingsminister Audun Lysbakken (SV) omtalt fenomenet som «helt uakseptabelt». Ap-politiker Hadia Tajik har uttalt til avisen at nordmenn med minoritetsbakgrunn selv må ta ansvar for problemet, mens leder Senaid Kobilica i Islamsk Råd Norge har oppfordret imamene til å ta opp problemet under fredagsbønnen i moskeene.

Ali sier at han har vurdert å anmelde truslene mot ham, og at han tar dem på alvor i den grad at han så langt det er mulig unngår å ferdes på Grønland.

Komikeren forteller blant annet at har han levd med «moralpolitiet» helt siden han var 14 år. Hvis han røkte på gata i Oslo, visste hans mor, far, onkler og tanter om det da han kom hjem. Ryktet hadde gått foran ham, via ansatte med pakistansk bakgrunn i drosjene eller Oslo Sporveier, som han omtaler som landets største etterretningstjeneste.

Les også: Vil legge homoparaden til Grønland