Hopp til innhold

Han skal servere levende kongekrabber i Finland

Med kongekrabbe på menyen vil Håkon Yngve Karlsen satse på eksklusiv restaurant i Levi i Finland. – Markedet i Nordkapp er for lite, mener han.

Kongekrabbe

Håkon Yngve Karlsen åpner restaurant i Finland.

Foto: NRK/Privat

– Krabben skal være så fersk at kundene skal kunne plukke de ut levende i et kar i restauranten, forteller Karlsen entusiastisk til NRK.

Håkon Yngve Karlsen har blant annet drevet Repvåg fjordhotell og rorbusenter, men nå er det turistmarkedet i vinterdestinasjonen Levi som frister.

Levi, Nord-Finnland

Levi, Nord-Finnland.

Foto: Josu Orbe/Flicker.com

For lite

– Markedet for kongekrabbe er for lite i Nordkapp, derfor satser jeg heller på å nå et internasjonalt marked i nord, og det finner vi i Finland, mener han.

Karlsen mener den store tilstrømningen av turister fra en rekke land vil danne et bra grunnlag for en slik satsing.

– Det blir litt som disse hummerrestauranene rundt om i verden der gjestene plukker ut en levende hummer og får den tilberedt med en gang, sier han.

Skaper nysgjerrighet?

Hilde Bjørkli i Nord-norsk reiseliv håper satsingen i Nord-Finland vil generere økt interesse for norsk sjømat.

– Men man må jo bare ta til etterretning at de ser større muligheter i Finland enn i Nord-Norge, legger hun til.