Jonas Gahr Støre - Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) må svare på spørsmål fra kontrollkomiteen på Stortinget om støtten Utenriksdepartementet ga til et prosjekt der vennen Felix Tchudi var styreleder. - Foto: Roald, Berit / Scanpix

Utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) må svare på spørsmål fra kontrollkomiteen på Stortinget om støtten Utenriksdepartementet ga til et prosjekt der vennen Felix Tchudi var styreleder.

Foto: Roald, Berit / Scanpix

Stortinget innkaller Støre-venn til høring

Felix Tschudi innkalles til den åpne høringen i Stortinget om utenriksminister Jonas Gahr Støres (Ap) befatning med økonomiske tilskudd til Senter for nordområdelogistikk.

Tschudi er venn av Støre og styreleder for senteret som i 2008 fikk 6 millioner kroner i støtte til oppstart fra Utenriksdepartementet (UD).

Støres deltakelse i behandlingen av tilskuddet, habilitet og UDs behandling av saken generelt er blant temaene når Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité holder høring om saken mandag 7. mai.

Disse kommer

Under et forberedende møte i komiteen tirsdag, ble det bestemt hvem komiteen ønsker å invitere til høringen, ut over Støre.

Felix H. Tschudi - FElix H. Tschudi.

FElix H. Tschudi.

– I tillegg til Støre og Tschudi, inviterer vi Støres tidligere statssekretær Elisabeth Walaas, representanter for Rederiforbundet og Ansgar Gabrielsen, sier komiteens leder Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Gabrielsen var leder for prosjektet «Knowledge Hub» som Senter for nordområdelogistikk var tilknyttet. Fra Rederiforbundet kommer administrerende direktør Sturla Henriksen og den daværende ansvarlige for saken Tine Viveke Westerberg.

Spørsmålene

En enstemmig komité ble også enige om å samle seg om sju problemstillinger som skal belyses under høringen.

Øverst på listen står spørsmålet om Støres vurdering av en mulig inhabilitet i forhold til Felix Tschudi. I tillegg vil komiteen komme til bunns i hvem som var den reelle initiativtaker til prosjektet.

Komiteen vil også se på om saksbehandlingen i UD var i tråd med regelverk og vanlig praksis.

(NTB)

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.