Tschudi er venn av Støre og styreleder for senteret som i 2008 fikk 6 millioner kroner i støtte til oppstart fra Utenriksdepartementet (UD).

Støres deltakelse i behandlingen av tilskuddet, habilitet og UDs behandling av saken generelt er blant temaene når Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité holder høring om saken mandag 7. mai.

Disse kommer

Under et forberedende møte i komiteen tirsdag, ble det bestemt hvem komiteen ønsker å invitere til høringen, ut over Støre.

Felix H. Tschudi - FElix H. Tschudi.

FElix H. Tschudi.

– I tillegg til Støre og Tschudi, inviterer vi Støres tidligere statssekretær Elisabeth Walaas, representanter for Rederiforbundet og Ansgar Gabrielsen, sier komiteens leder Anders Anundsen (Frp) til NTB.

Gabrielsen var leder for prosjektet «Knowledge Hub» som Senter for nordområdelogistikk var tilknyttet. Fra Rederiforbundet kommer administrerende direktør Sturla Henriksen og den daværende ansvarlige for saken Tine Viveke Westerberg.

Spørsmålene

En enstemmig komité ble også enige om å samle seg om sju problemstillinger som skal belyses under høringen.

Øverst på listen står spørsmålet om Støres vurdering av en mulig inhabilitet i forhold til Felix Tschudi. I tillegg vil komiteen komme til bunns i hvem som var den reelle initiativtaker til prosjektet.

Komiteen vil også se på om saksbehandlingen i UD var i tråd med regelverk og vanlig praksis.