Playfish - Playfish har laget spill til mobiltelefoner og sosiale medier. - Foto: Playfish.com /

Playfish har laget spill til mobiltelefoner og sosiale medier.

Foto: Playfish.com

Spillgigant legger ned Playfish

EA Games kvitter seg med norsk avdeling.

I 2008 ble spillselskapet Playfish startet opp i Tromsø. Selskapet skulle lage spill for mobiltelefoner og Facebook.

Playfish gjorde suksess og ble i 2010 kjøpt opp av et av verdens største spillutviklingsselskaper, amerikanske Electronic Arts (EA Games).

Kjøpesummen var rundt 1,4 milliarder kroner for det norske selskapet.

21 ansatte mister jobben

I dag fredag ble det klart at Electronic Arts legger ned Playfish.

Det gjør at 21 ansatte i Tromsø mister jobbene sine.

Playfish-grunnlegger Kim Daniel Arthur bekrefter overfor NRK at Electronic Arts ønsker å satse i andre områder av spillmarkedet, og at Playfish derfor avvikles.

– Det er alltid kjedelig når sånne ting skjer, men samtidig må man tenke på alt det vi har fått til. Teamet her har laget seks spill som har nådd 81 millioner brukere. det har vært gøy å være med å skape de arbeidsplassene og de spillene, så får man ta med seg den erfaringen når man skal finne på noe nytt.

– Tøff prosess

– Vi har den siste uka hatt en prosess med de ansatte i forbindelse med avvikling av selskapet. Noen blir med videre i EA-systemet andre steder i verden, mens andre ønsker å satse videre for seg selv med de kunnskapene de har tilegnet seg i Playfish. Selv om dette er en tøff prosess, så har vi hatt en positiv dialog med de ansatte, sier Arthur til NRK.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Flere nyheter

Krigsdrosje - Kristian Moldenæs og Gunnar Nesset med Chevroleten som statsminister Johan Nygaardsvold satt på med. - Foto: Arild Moe / NRK

Faren fikk drosjetur med statsministeren i 1940 – sønnen fikk ei krone av ham

Han var ti år og satt på med farens drosje i Øverbygd krigsvåren 1940. Tilfeldig fikk de en tur med statsminister Johan Nygaardsvold som var på flukt fra den tyske okkupasjonsmakta. Etterpå fikk han en krone av statsministeren. 74 år senere kjører han og NRK samme bilen.

Les saken

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.