Snart kommer «Helseekspressen»

Luksusbussen er klar til avgang neste år.

I januar 2013 er første avgang med den nye bussruta «Helseekspressen» mellom Narvik og Tromsø.

Bak ruta står Universitetssykehuset Nord-Norge (UNN). Helseforetaket har i samarbeid med ambulansetjenesten og brukerutvalget ved UNN valgt en løsning med en todelt buss som har gjennomgående høy standard.

Trådløst internett og liggeseter

Dette er noe av det bussen kan by på:

Fremste avdeling i bussen vil bestå av 22 komfortable busseter med strømuttak, og i tillegg trådløst internett, informasjonsskjermer, puter og pledd ved behov.

Bakerste avdeling skal ha åtte ekstra gode seter hvor seteryggen kan legges ned maksimalt i henholdt til forskrift, og har også dobbel fotskammel.

Helseekspressen vil også ha plass for rullestolbrukere, egen rullestolheis og toalett for bevegelseshemmede. Det er helsepersonell om bord i tillegg til sjåføren.

Kun for pasienter

Helseekspressen vil kun være for pasienter, og det må forhåndsbestilles plass av lege eller Pasientreiser.

Bussen vil stoppe på de faste stoppestedene.

– Dette blir et kjempebra tilbud til de av våre pasienter fra Narvik og Ofoten og nordover mot Tromsø som skal til behandling ved UNN Tromsø, uttaler Marit Gonsholt, leder for pasientreiser ved Universitetssykehuset Nord-Norge.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.