Hopp til innhold

Smakfull sankthans-feiring

Kokkenes Mesterlaug inviterte til fest i Harstad.

Kokkenes Mesterlaug inviterte til gratis etegilde

Smakfull sankthansfeiring i Harstad

Hvem sier vel nei til gratis mat, lagd av byens beste kokker? Definitivt ikke harstadværingene!

For andre året på rad inviterte Kokkens Mesterlaug i Harstad til smakfull sankthansfeiring på havnepromenaden.

Brandade av sei

Brandade av sei var en av rettene som ble servert.

Menyen bestod av 14 ulike småretter, som marinert hvalkjøtt, makiruller, brandade av sei og røkt laks.

Prosjektet er et samarbeid med festspillene i Nord-Norge og kokkelinja ved Rå videregående skole.

– Mat er kultur og hører naturlig sammen med festspillene, sier oldermann Mads Håkon Karlsen i Kokkelauget.

Sammen med sine kolleger i kokkelauget har han jobbet døgnet på tamp for å bli ferdig i tide. Nærmere 1500 harstadværinger stoppet innom for en matbit i løpet av ettermiddagen.

– Det har vært slitsomt de siste dagene, men nå er det veldig morsomt. Det er artig å vise hva kokkene kan få til, forteller oldermann Karlsen.

Sankthansfeiring med kokkelauget

Kokkenes Mesterlaug serverte harstadværingene 15 ulike småretter.