Åtte personer blir uten jobb når Barents Seafood i Båtsfjord legger ned. Selskapet klarte ikke lenger å innfri kravet om lavere priser.
– Det er ikke samsvar mellom den prisen vi må ha, og den kvaliteten vi kan levere, sier Ronald Wærnes.
For tøff priskamp
Wærnes var daglig leder i Barent Seafoods, for det ble bestemt at bedriften skulle legges ned. Dermed er det over for det som har vært Finnmarks eneste fiskeforedlingsbedrift. Der har de blant annet produsert fiskegrateng.
Men da forbrukerne ba om lavere priser, ble det for tøft.
– Tilgang til verdens beste råstoff
Det var ikke lenger lønnsomt å produsere fisken like ved havet og det store spiskammeret.
– Nå står vi jo her med en komplett fabrikk, og vi har jo flotte lokaler. Vi har fantastiske muligheter med tilgang til verdens beste råstoff, sier Wærnes.
– Finnes ikke kapitalsterke aktører
Han ser nå ikke poenget i at de skal sitte i Båtsfjord og blande andre, billige fiskesorter som hvitlaks, pollock og surimi i fisken for å senke prisene.
– Fylket er preget av at det ikke finnes kapitalsterke aktører. Det er folk utenfra som står for alle nyetableringene langs kysten, og spesielt er det mange utlendinger som kommer inn med mye kapital i ryggen, sier han og legger til;
– De har råd til å tape penger mens de bygger opp virksomhetene sine.