Hopp til innhold

Denne blir stadig mer populær i Italia

Italienerne spiser laks som aldri før, og nå er den norske laksen i ferd med å ta tunfiskens plass på det italienske markedet.

laks
Foto: Henning Bagger / Scanpix

I fjor økte verdien på eksporten av laks til Itaila med nesten 60 prosent.

– Det positive er at til tross for den utfordrende økonomiske situasjonen i Italia de siste årene, har vi opplevd en god økning i salget av laks i landet, sier den norske fiskeriutsendingen i Milano, Merete Kristiansen.

Hun forteller at laksen har kommet onn som et alternativ for fiskeglade italienere, og at spesielt de yngre og barnefamiliene ser på laksen som det nye alternativet til fiskemiddagene.

Suksess med TV-kampanje

Etter en TV-kampanje Med TV-kampanjen i fjor høst håper Norges Sjømatråd at salget av norsk laks skal øke enda mer i Italia.

Laksen er en konkurrent til sverdfisk og tunfisken i Italia, og får ifølge Kristiansen en stadig bedre plass i fiskediskene.

Laksecarpaccio

Italienerne bruker mye mer av inntekten på mat enn oss nordmenn. De anvender den norske laksen i flere retter, forteller Kristiansen.

– Italienerne har sin egen sushi, carpaccio, som de har spist i mange år. Der har også laksen blitt et viktig produkt.

Seinere i dag legger Norges Sjømatråd fram fjorårstallene for de andre fiskeslagene.

Flere nyheter fra Troms og Finnmark