Sara Svendsen - Foto: Gunnar Grindstein / NRK
Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Sara Svendsen legger opp

Skiløper Sara Svendsen har bestemt seg for å legge skiene på hylla.

– Det var en tung avgjørelse og jeg fikk vondt i magen da jeg bestemte meg for å gjøre det, sier Sara Svendsen til NRK.

Den 32 år gamle skiløperen fra Tromsø skiklubb legger opp, og begynner nå i full jobb som sykepleier på Universitetssykehuset Nord-Norge.

Hun har vært plaget med lungene, og det skal være en medvirkende årsak til at hun nå legger opp. Det er en totalvurdering som gjør at hun nå legger skiene på hylla.

– Jeg syns jeg har hatt en fin karriere, og tenker tilbake på NM-medaljer jeg har tatt med Tromsø skiklubb og bestenoteringen som er en 15. plass i Verdenscupen, sier Svendsen.

Hun hadde den siste tiden satset på langløp, og det er den idrettsformen hun ville ha fortsatt med dersom hun ikke hadde lagt opp. 32-åringen sier hun vil fortsette å engasjere seg for skisporten.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.