Sara Svendsen - Foto: Gunnar Grindstein / NRK
Foto: Gunnar Grindstein / NRK

Sara Svendsen legger opp

Skiløper Sara Svendsen har bestemt seg for å legge skiene på hylla.

– Det var en tung avgjørelse og jeg fikk vondt i magen da jeg bestemte meg for å gjøre det, sier Sara Svendsen til NRK.

Den 32 år gamle skiløperen fra Tromsø skiklubb legger opp, og begynner nå i full jobb som sykepleier på Universitetssykehuset Nord-Norge.

Hun har vært plaget med lungene, og det skal være en medvirkende årsak til at hun nå legger opp. Det er en totalvurdering som gjør at hun nå legger skiene på hylla.

– Jeg syns jeg har hatt en fin karriere, og tenker tilbake på NM-medaljer jeg har tatt med Tromsø skiklubb og bestenoteringen som er en 15. plass i Verdenscupen, sier Svendsen.

Hun hadde den siste tiden satset på langløp, og det er den idrettsformen hun ville ha fortsatt med dersom hun ikke hadde lagt opp. 32-åringen sier hun vil fortsette å engasjere seg for skisporten.

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Flere nyheter

Plastkar som brukes i fiskeindustrien kan være smittebærere av helsefarlige bakterier. Nå skal forskere finne en løsning på problemet.

Skal bruke mikrobølgeteknologi for å ta livet av livsfarlige bakterier

Plastkar som brukes i fiskeindustrien kan være en kilde til farlige bakterier. Nå har forskere fått innvilget 2,6 millioner kroner til et prosjekt som skal finne en løsning på problemet. – Unødvendig, mener industrien selv.

Les saken