Børsen - Foto: Håkon Mosvold Larsen, Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix
Foto: Håkon Mosvold Larsen, Larsen, Håkon Mosvold / Scanpix

Samisk på børsen

Samisk språk inntar finansverdenen. For første gang gir Oslo Børs ut informasjonsmateriale på samisk.

Og det er nok på høy tid. For om en oversetter lommebok fra samisk, så blir det børs.

 

Det er i forbindelse med arbeidet med brosjyren at prosjektleder John Trygve Solbakk har funnet ut at børs og ordet for samisk lommebok har samme opprinnelse. 

- Ordet børs går tilbake til latinsk språk og når vi sammenlignet med ordet for samisk pengepung, oppdaget vi at det er det samme, sier Solbakk.

 Fornøyd

Oslo Bursa er navnet på den samiske informasjonsbrosjyren fra Oslo børs, som kom ut nyleg. Kommunikasjonsdirektør på børsen Per Eikrem er fornøyd med samisk på børsen.

-Vi skal være tilgjengelig for så mange som mulig og det er spennende å være det også for den samiske befolkninga, konstaterer Eikrem.

Det er CalliidLagadus, Forfatternes Forlag, som har tatt initiativ til samarbeid om å oversette informasjonsbrosjyren til samisk. Arbeidet har gått ut på å tilpasse økonomiske omgrep til den samiske grammatikken.

 

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.