Ray Kay

Ray Kay til Tromsø

Norges mest profilerte og suksessfulle musikkvideoregissører kommer til Tromsø i juni for å lære vekk sin suksessoppskrift.

Ray Kay, eller Reinert K. Olsen som han heter, har jobbet med både Rihanna og Justin Bieber.

Nå skal han ha workshop for nordnorske filmskapere som gjennom prosjektet " NN Pluss" der det skal lages musikkvideo for fem nordnorske artister.

Tor Vadseth er påtroppende leder for Nordnorsk filmsenter. Han sier det er et viktig å knytte musikk- og filmbransjen sammen.

Til workshopen i juni er det fem artister som er plukket ut til å få produsert sine musikkvideoer. Det er Kråkesølv, Sirkus Eliassen, Petter Karlsen, Ragnhild Furubotten og Peter Esdahl.

Artistene velger

Nå kan videoprodusenter melde seg på og etter å ha fått presentert sine ideer er det artistene som til slutt får velge hvem som skal produsere for dem.

– Ray Kay er en kjempekapasitet, både i forhold til faktiske kunnskaper og ikke minst inspirasjon, sier Henning Rosenlund i Tromsø internasjonale filmfestival, TIFF.

Prosjektet er et samarbeid mellom Nordnorsk filmsenter, TIFF, Rytmisk kompetansesenter og Introfondet for kulturnæring, og hver av musikkvideoene har et budsjett på 100.000 kroner.

Flere nyheter

Flere nyheter

TV-reportasjer

8. klassingene i Hammerfest er blant de tusenvis av skoleelever i en rekke land som nå skal vise hva de kan med lego.
Og når årets tema for First Lego League er naturkatastrofer, så føler finnmarkingene seg "på hjemmebane".
Hekla Stålstrenger spiller live låten 37,5 i NRK studio.
Jens Kloster spiller på sin kopi av en 3.000 år gammel bronselur. Spesielt med dette instrumentet er at munnstykket er helt likt munnstykker som brukes på dagens horn. Instrumentet er også stemt i samme tone som dagens instrumenter, noe som er et lite mysterium ifølge Kloster.